Ana Sayfa
10 Ocak 2021 ( 1425 izlenme )
Reklamlar

Saray'ın "bunu kullanın" dediği uygulama daha tehlikeli çıktı

Cumhurbaşkanlığı tarafından WhatsApp'a alternatif olarak önerilen uygulama daha tehlikeli çıktı...

WhatsApp'ın kullanıcılarına yönelik "zorunlu güncelleme" kararına ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, dikkat çeken ifadeler kullanmıştı.

Ali Taha Koç, güncellenen koşullarını ve gizlilik ilkesini 8 Şubat'a kadar onaylamayan kullanıcıların uygulamayı kullanamayacağını açıklayan WhatsApp'a ilişkin bir açıklama yapmıştı.

Koç, “BİP ve Dedi gibi milli ürünlerimizde var. Tüm vatandaşlarımızı yerli ve milli uygulamaları kullanmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Fakat Saray’ın önerdiği BİP’in de kişisel veriler açısından güvenli olmadığı ortaya çıktı.

BİP’in istediği veriler arasında konum, kimlik bilgileri ile cihaz bilgileri, yedekleme bilgileri ve hatta ödeme bilgilerinin olması dikkat çekti.

Halbuki Türkiye’de WhatsApp’ın kişisel verileri tehlikeye atacağı iddia edilen sözleşme önerisinin çıkmasının ardından özellikle sosyal medyadan sürekli olarak BİP’e geçilmesi yönünde kampanyalar düzenlenmişti.

İşte BİP’in istediği kişisel veriler:





Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İktidara yakın sendikanın Erdoğan ile görüşmesi sonrası emekliye yapılacak zam oranı sızdı Dünyaca ünlü ekonomist Atatürk’ün iki ünlü sözünü paylaştı Bir hanede 2 bin 99 seçmen. Hepsi tek partiye oy verecek Ünlü anketçi Kemal Özkiraz'a 'Cübbeli Ahmet' gözaltısı