Ana Sayfa
12 Ağustos 2021 ( 1684 izlenme )
Reklamlar

Savcılıktan Tanju Özcan açıklaması

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı, son dönemde bazı basın organları ve sosyal medya hesaplarından, Bolu Büyükşehir Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında yürütülen soruşturmada kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildiğine yönelik haber ve paylaşımlara ilişkin açıklama yayınladı.

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Bolu Büyükşehir Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında açılan soruşturmaya ilişkim bazı basın yayın organları ve sosyal medyada çıkan 'kamuoyunu yanlış bilgilendirmeye yönelik paylaşımlar hakkında açıklama yaptı.

Savcılıktan yapılan açıklamada, "Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında "Nefret ve Ayrımcılık" suçundan yürütülen soruşturma dosyası hakkında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildiği yönünde kamuoyunu yanlış bilgilendirmeye yönelik haber ve paylaşımlar yapıldığı tespit edilmiştir" denildi.

Savcılığın açıklaması şu şekilde:

"Son günlerde bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında "Nefret ve Ayrımcılık" suçundan yürütülen soruşturma dosyası hakkında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildiği yönünde kamuoyunu yanlış bilgilendirmeye yönelik haber ve paylaşımlar yapıldığı tespit edilmiştir.

Kamuoyunu doğru bilgilendirme adına;

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın basına yansıyan söylemleri ve Cumhuriyet Başsavcılığımıza yapılan şikayetler üzerine, Cumhuriyet Başsavcılığımızca 5237 sayılı TCK'nın 122. ve 257. maddelerinde düzenlen "nefret ve ayrımcılık ile görevi kötüye kullanma" suçlarından soruşturma işlemlerine başlanılmış olup soruşturma tüm yönleriyle değerlendirilmekte ve yasal çerçevede devam etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

15 TL'yi geçecek... Akaryakıta yeni zam yolda Süleyman Soylu'ya 'İstifa Et' Mesajını Binali Yıldırım Götürmüş KYK borçları kararının ardından Kılıçdaroğlu'ndan flaş paylaşım Şahan Gökbakar'ın yeni filmi Recep İvedik 7'deki fatura sahnesi gündem oldu