Ana Sayfa
15 Aralık 2021 ( 1224 izlenme )
Reklamlar

Sedat Peker'in gündeme getirdiği Yeldana Kaharman'ın otopsi raporunu ortaya çıkaran gazeteci can korkusuyla yurt dışına çıktı

AKP Elazığ Milletvekili ve Mehmet Ağar'ın oğlu Tolga Ağar tarafından öldürüldüğü öne sürülen gazeteci Yeldana Kaharman'ın otopsi raporunu ortaya çıkaran gazeteci Baransel Ağca Türkiye'den ayrılmak zorunda kaldığını duyurdu.

AKP Elazığ Milletvekili ve Mehmet Ağar'ın oğlu Tolga Ağar tarafından öldürüldüğü öne sürülen gazeteci Yeldana Kaharman'ın otopsi raporunu ortaya çıkaran ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Thodex'in sahibiyle görülen yeğeninin fotoğraflarındaki SS plakalı lüks araçla ilgili iddiaları gündeme getiren gazeteci Baransel Ağca Türkiye'den ayrılmak zorunda kaldığını açıkladı.

Ağca, Kaharman'ın otopsi raporunu ve Süleyman Soylu'ya ilişkin paylaşımlarının ardından hakkında açılan dava ve soruşturmaları sosyal medya hesabından duyurmuştu.

Ağca Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Sevgili arkadaşlar, kendimle ilgili bir bilgilendirme yapacağım: Yeldana Kaharman'ın şüpheli ölümü ve Süleyman Soylu'nun FETÖ bağlantılarına dair haberlerimle başlayan dava ve soruşturmalar süreci, özgürlüğümü tehdit eder hale geldiği için Türkiye'den ayrılmak zorunda kaldım. Hayatımın birkaç yılını talimatla çalışan ve Saray'ın çıkarlarını koruyan bir yargıya teslim etmek istemediğim gibi son aylarda sık sık ara vermek zorunda kaldığım gazetecilik faaliyetine de kesintisiz bir şekilde devam etmek istedim. Bilginize..."


YELDANA KAHARMAN'IN OTOPSİ RAPORU VE SÜLEYMAN SOYLU İDDİALARI

Elazığ'da ölü bulunan Gazeteci Yeldana Kaharman'ın Mehmet Ağar'ın oğlu AKP Elazığ Milletvekili Tolga Ağar tarafından öldürüldüğü öne sürülmüştü. Sedat Peker'in gündeme getirdiği şüpheli ölümle ilgili Tolga Ağar bir açıklama yapmış ve hukuki sürecin tamamlandığını söylemişti. Olaya yayın yasağı geldiğinden, Yeldana Kaharman soruşturmasının akıbeti bilinmiyordu.

Kaharman'a ait otopsi raporları, gazeteci Baransel Ağca tarafından Twitter'da yayımlanmıştı. 

Ağca, ayrıca İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Thodex'in sahibiyle görülen yeğeninin fotoğraflarındaki SS plakalı lüks araçla ilgili iddiaları da gündeme getirmişti.

Bakan Soylu’nun, milyar dolarlık vurgunla yurt dışına kaçan Thodex'in sahibi Fatih Faruk Özer ile fotoğrafındaki üçüncü kişi olduğu belirtilen yeğeni Hasan Berk Işık'ın SS plakalı lüks bir araçla çekildiği görüntü ve fotoğrafların sosyal medyada gündeme gelmesinin ardından, Baransel Ağca araçla ilgili araştırma yaptığını açıklamıştı. Ağca, plakanın İsmet Çelik’e ait galeta unu üreten bir şirkete kayıtlı olduğunu yazmış ve bu şirketin yetkilisinin “Süleyman beyin yeğenleri sigorta işindedir zaten. Bizim araçları da onlar sigortalar. O nedenle araları iyidir, o arabayı kiralamamıştır, rica üzerine alıp kullanmıştır” dediğini aktarmıştı.

Ağca, "Şirketin adresini araştırırken haritadan başka bir yerle eşleştiğini gördüm: İsmet Çelik Erkek Öğrenci Yurdu. İsmet bey aynı zamanda yurt işine de girmiş. Dedim normal iş insanı sonuçta ama şu yurda bir bakalım yauw. Google'da bulamadım. Tabi ki Facebook'ta buldum. Sonra 2014 yılından bir gönderinin hala duvarda kaldığını gördüm. Yurt hesabı, aşçısının yaptığı maklubeyi paylaşmış. Dedim ki 'Hemen abartma Baransel maklubeyi herkes yapabilir.' Sonra yurdun akıbetini merak ettim ve evet... Maalesef FETÖ. 20 yılı aşkın bir süredir Süleyman Soylu ile arkadaş olan İsmet beyin kendi adına yaptırdığı yurt 2016 yılında çıkan 667 sayılı KHK ile FETÖ'den kapatılmış. Teyit etmek isteyen arkadaşlar 667 sayılı KHK içinde yurdun adını aratıp benimle aynı sonuca ulaşabilir" demişti. 

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yıkılan Binaya 'Oturulabilir Raporu Verdiler' İddiası! Sabah Gazetesi yazarı: Berat Albayrak değil asıl hedef Al-Bayrak’tır. Sırıkla değil yağcılıkla boyut atlama Merkez Bankası faiz kararı Mehmet Şimşek'ten istifa resti