Ana Sayfa
04 Şubat 2022 ( 4679 izlenme )
Reklamlar

Selçuk Geçer dolarda bir gecede olacakları açıkladı

Ekonomist Selçuk Geçer Ocak ayı enflasyon rakamı sonrasında dikkat çeken uyarıda bulundu. Dolar şokuna hazır olun diyen Geçer, "Bir gece yarısı dolar 20'TL'nin üstüne çıkacak" dedi.

TÜİK tarafından açıklandı. Enflasyon yüzde 48,69’a yükselerek son 19 yılın zirvesini gördü. ENAG'a göre ise 2022 Ocak ayı enflasyonu yüzde 15,52 gerçekleşti. Yıllık enflasyon ise 114,87'e çıkarak rekor kırdı.

BDDK tarafından hakkında suç duyurusunda bulunan ekonomist Selçuk Geçer enflasyon rakamları sonrasında dolar kuru tahminlerini sürdürmeye devam etti.

DOLAR 20 TL'NİN ÜSTÜNE ÇIKACAK

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin "Enflasyon Nisan'da zirve yapacak" sözlerini hatırlatan Selçuk Geçer, "Demek ki; Ocak, Şubat, Mart ve Nisan aylarında yüksek enflasyona maruz kalacağız. AKP mümkün olduğunca baskılamaya devam edecek. 'Yüksek enflasyonumuz var ama dolar yükselmiyor' teorisini uygulamaya çalışacaklar. Bunu yaparken kırılganlıklar artacak. Dolar 13,50 TL civarında tutuluyor ama ne yazık ki ileri ki günlerde yükselmeye devam edecek" dedi.

"Keşke serbest bıraksalar, patlamaya maruz kalmadan adım adım yükselse de piyasalar bozulmasa" diyen Selçuk Geçer "Dolar agresif yükselince piyasada enflasyonist etki artıyor. Kiralar artıyor, araç fiyatları artıyor, gıda fiyatları yükseliyor. Dolar geri gelse de enflasyonist etki kalıcı oluyor. Aynı 18'den 13'e düşen dolar kurunun ardından fiyatların geri gelmemesi gibi. Dolar baskılanmaya devam ederse bir gece yarısı doların agresif bir şekilde 20 TL'nin üstüne çıkacağını göreceğiz" ifadelerini kullandı.

DOLAR ŞOKUNA HAZIR OLUN

AKPi'nin 20172018'de uygulamaya başladığı yanlış politikaların sürdüğünü belirten Geçer, "Kur üzerindeki kırılganlık artıyor, enflasyon yükseliyor, Türkiye'yi ekonomik buhrana götürüyor idi. Şimdi o dönemin içindeyiz. Ara ara ekonomik kriz yaşıyoruz." dedi.

Yaz aylarında enflasyonun fırlayacağını belirten Geçer, "Yaz aylarında normal koşullarda gıda fiyatlarında düşüş olur. Bu yıl beklentiye girmeyin. Gıda fiyatları daha da yükselecek. İşin özeti enflasyon sert yükselecek. Enflasyon ve faiz arasında makas açıldıkça da dolar baskı artacak ve ister istemez dolar fırlayacak. Dolar 13,20'ydi 13,50'ye çıktı. Dolar yükseldi mi? Hayır. Bu bir yükseliş değil. 13,80 yükseliş değildir. Ne zaman 14'ü kırıp 18'e doğru ilerlerse bu yükseliştir. Ve bu kaçınılmaz. Dolar şokuna hazır olun. Dolar, 18 TL olduğunda ve hatta yıl sonunu 2025 TL'nin üstünde kapattığında bedelini insanlarımız ödeyecek" diye uyardı.


Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

AKP'li Kasapoğlu rakı içenlerle düet yaptı TRT'de şimdi de 10 Kasım skandalı AB, piyasaları sarsacak adımı yarın atıyor! Petrol fiyatlarında 20 dolarlık artış olacak, akaryakıta yeni zamlar yolda MHP’li başkan 'AKP’liler bizi eziyor' diyerek istifa etti