Ana Sayfa
17 Ağustos 2021 ( 6761 izlenme )
Reklamlar

Sen misin mülteci istemeyen! Abdülkadir Selvi yeni yasağı duyurdu

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi bugünkü köşesinde statlarla ilgili yeni bir yasağın geleceğini yazdı.

Selvi, Altay ve Beşiktaş maçlarında tribünlerden "Ülkemde mülteci istemiyorum" sloganlarının atılmasının ardından statlar için yeni bir yasağın geleceğini duyurdu.

İşte Selvi'nin yazısından ilgili kısım şöyle:

MAÇLARA GİRMELERİ YASAKLANACAK

"Ancak bu nefret dilinin Altındağ’da Suriyelilerin ev ve işyerlerine saldırıya dönüşmesi üzerine güvenlik birimleri harekete geçti. Çünkü bu iş ciddi bir güvenlik sorununa dönüştü. O nedenle spor karşılaşmalarında tribünlerde nefret dilini körükleyen slogan attıranlar tespit edilip, lig bitene kadar stadyumlara girmeleri yasaklanacak."

SEZONUN İLK MAÇINDA İSTANBUL'DA TEPKİ VARDI

Süper Lig’de 202122 sezonunun açılış maçında Beşiktaş sahasında Çaykur Rizespor’u konuk ederken tribünler protestolara sahne olmuştu.

Süper Lig'in açılış maçında tribünler, "Ülkede mülteci istemiyoruz" sesleriyle stadı inletmişti. Özellikle çArşı grubunun bulunduğu tribünlerde Afganlı mültecilere yönelik ifadeler duyulmuştu.

İZMİR'DE DE AYNI SLOGAN

AltayKayserispor maçının 35 dakikasında taraftar tribünleri inletmişti. İzmir Marşı'nı okumaya başlayan taraftar, ardından "Türkiye'de mülteci istemiyoruz" diye tezahürat yapmıştı.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Rus medyasından Türkiye-Suriye savaşı iddiası Dünyaca ünlü banka Commerzbank doların yaz aylarında geleceği seviyeyi açıkladı. 63 dairesi olan ev sahibi, isyan etti: Öğrenciler yüzünden yıl sonunda en az 6 bin lira çöpe gidiyor Çöpten ıspanak toplayan adam: Erdoğan'ın yaptığı hal ve hareketler her zaman bizim içindir