"Sen misin Valiyi tanımayan" diye dükkan kapadılar

651 izlenme 19 Ekim 2020
Reklamlar
Döner satan bir çıkma Vali Atik, tercüme tanımamasına bozulmuştu. Vali Ali Fuat Atik, bu duruma sinirlenince eldiven takılmadığı "işletmeyi" emri vermişti. Vali Atik, bugün bir açıklama yaparak özür diledi.

Denizli Valisi Ali Fuat Atik, koronavirüs tedbirleri için kabalalık caddesi olan Gazi Bulvarı'nda denetim yapmıştı.

Buda kapsam, döner bir satışa giden Vali Atik, dönerci ustasının tanımamasına bozulmuştu. Vali Ali Fuat Atik, "işletmeyi" emri vermişti. Ustanın elinde değil Vali Atik, ekiplere işletme hakkında tutanak tutulup, talimatını verirken, işyeri hakkında da tutanak tutulmuştu.

Ustaya yapılanlar sosyal medyanın tepkisini çekmişti.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Vali Atik’in görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından paylaştığı mesajla dikkat çekti.

AKP’li Yılmaz mesajında, “Memurun asli Amiri millettir. Memurun görevi millete efendilik değil hizmetkarlıktır” ifadelerini kullandı.

Öte yandan AKP’li Eski Milletvekili Şamil Tayyar da yaptığı paylaşımda “Denizli Valisi Ali Fuat Atik, döner ustasından özür dilemiş. Hatayı kabullenip özür dilemek bir erdemdir. Ancak bu sorun, şahsi değil sistemiktir. Seçilmiş Cumhurbaşkanı imzasıyla atanan bürokratların çoğunda hazım sorunu var. Çözüm üretilmezse bürokratik oligarşi hortlar!” demesi dikkat çekti.

ÖZÜR DİLEDİ

Vali Atik, bugün bir açıklama yaparak özür diledi.

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Atik, "Gün boyu denet denetimin getirmiş olduğu yorgunluk çalışma çalışanı ile diyalogda şahsımın yaklaşımı, uslubüm ve ifadesini ifade eden gönül kırıcı bir uygulama içermesi hakikaten beni de üzdü dedi. .

Öte yandan, Vali Atik'in açıklamasının imla hatalarıyla dolu olması da dikkat çekti. Atik, bu açıklamasını bir süre sonra silerek, daha düzgün Türkçe ile yazılmış bir açıklama yayımladı.


Bunlar da İlginizi Çekebilir

İmamoğlu'ndan kırık sandalye açıklaması.. 'Binali Yıldırım'ın 300 Tırı Var Ya, 300 Tır...' Yılmaz Özdil'den Süleyman Soylu'yu kızdıracak paylaşım Fatih Altaylı'dan Hilal Kaplan yorumu: Din ve ahlak kuralları onlar için geçerli değil