Ana Sayfa
28 Kasım 2019 ( 525 izlenme )
Reklamlar

Seyyar satıcı kadın ; Hırsız ve Or*****uk mu? Yapayım

Körfez Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin seyyar satıcılara yönelik çalışmaları devam ediyor.

Özellikle Körfez ilçe merkezinde seyyar satıcılara yönelik çalışmalarına artıran Körfez Zabıta Müdürlüğü ekipleri yaptığı çalışmada Güney Mahallesi Eşref Bitlis Caddesi üzerinde seyyar satıcılık yapan Anne ile yanında bulunan 16 yaşındaki oğlunun tezgahına gelerek, “ burada satış yapamayacaklarını söylerek, tezgahındaki tartı aletini aldı. Buna sinirlenen seyyar satıcının oğlu sinirlenerek zabıtaya saldırmak istedi. Eftarfda bulunan vatandaş ve esnafların araya girmesiyle olası bir kavga önlendi.

Hıncını alamayan seyyar satıcısı genç bu kez meyve ve kestane bulunan tezgahını devirdi. Bunu gören anne sinir krizleri geçirerek göz yaşlarına boğularak zabıtalara sitem ederek, “ Bizler bu ülkenin vatandaşı değilmiyiz, günlerce iş aradık bize iş veren olmadı, çocuklarım aç aç..Hırsızlık mı yapalım , orus**luk mu? Yapalım.. bir Su**ye’li vatandaş kadar olamadık, onlara verilen değer bizlere verilmiyor. Yazıklar olsun sizlere dedi. Gözyaşlarını tutamayan kadın bu kez toplanan vatandaşlara” ne bakıyorsunuz bunlara oy verdiniz bizleri insan yerine koymadılar , gidin oylarınızı yine verin” diyerek uzun süre ağladı.

Tezgâhında dökülen meyveleri ise vatandaşlar toplayarak yardım etti.

Vatandaşlar ise Körfez Belediyesine tepki göstererek “ Yazık günah yapılanlara acıdım. Bu kadın namussuzluk yapmıyor. Vatana ihanet etmiyor zor şartlar altında 3 kuruş parayla soğuk sıcak, yağmur çamur demeden seyyar  satıcılık yaparak ayakta kalmaya mücadele ediyor. Ne yapsın aç mı? Kalsın, açıkta mı kalsın adalet bu mu diyerek belediyeyi kınadılar.

Körfez Zabıta Müdürlüğü ekipleri ise "Seyyar satıcılık haksız kazanca neden olmaktadır. Kabahatler Kanunu'na ve mevzuata aykırı hiçbir faaliyete izin vermemiz söz konusu değildir. Seyyar olarak açıkta satışa sunulan yiyecekler toz, egzoz gazlarına maruz kalıyor, bu da halk sağlığını olumsuz etkiliyor. Halkımızın sağlığı ve esenliği için çalışmalara devam edeceğiz" dediler. Zabıta ekipleri, kaldırımlarda satış yaparak vatandaşların geçişlerini engelleyenler hakkında da işlem yapıyor.

Kaynak: Körfezmanset

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Mustafa Sandal: Ülkemizden defolup gideceksiniz Bu kez CHP tarih ve saat verdi İmamoğlu'na vuracağım diye rezil oldu Burhan Kuzu'nun Yatak Odası Görüntüleri Çıktı