Ana Sayfa
21 Nisan 2020 ( 1040 izlenme )
Reklamlar

Şok iddia: Türkiye'de gerçek korona virüs sayıları açıklanmıyor olabilir

İstanbul'daki ölüm verilerini inceleyen ABD'nin New York Times Gazetesi, Türkiye'de gerçek korona virüs sayıları açıklanmıyor olabilir tespitinde bulundu.

ABD'nin New York Times Gazetesi, İstanbul'da son iki seneye göre ciddi artış gösteren ö&lüm sayılarına işaret ederek, Türkiye'nin gerçek korona virüs verilerini paylaşmadığını öne sürdü.

Gazetenin araştırmasına göre bu sene 9 Mart ile 12 Nisan arası geçen senenin ortalamasına kıyasla yaklaşık 2 bin 100 daha fazla ö&lüm yaşandı. Türkiye'de 9 Mart'ta açıklanan korona virüs kaynaklı ö&lüm bulunmuyordu. Bu sayı, 12 Nisan'da bin 198 arttı. NYT, İstanbul'daki verileri ve açıklanan rakamlar kıyaslandığında ö&lü sayısının çok daha fazla olma ihtimalinin ortaya çıktığını belirtti.

Haberde 2 bin 100 kişinin de korona virüs'ten ö&ldüğüne dair kesin bir kanıt bulunmasa da yükselişin salgın günlerinde yaşandığına dikkat çekildi.

NYT'nin Pulitzer Ödüllü İstanbul Büro Şefi Carlotta Gall, hükûmetin Covid19 kaynaklı ilk ö&lümü 17 Mart'ta açıkladığını hatırlatarak, İstanbul'da ö&lüm oranının daha önce zıplama yaptığını, yani Koronavirüs'ün Türkiye'ye gelişinin geç açıklanmış olabileceğini ileri sürdü.
 
Konu üzerine araştırma yapan Bentley Üniversitesi Ekonomi Fakültesi'nden Asistan Profesör Onur Altındağ da benzer sonuçlara ulaştı.

Gall, "Beştepe Sarayı, dikkatlice organize edilmiş bir propaganda kampanyası uyguluyor" diyerek hastanelerden ve mezarlıklardan neredeyse haber akışı olmadığına dikkat çekti. Haberde, Mart ayında "provokatif" paylaşımlar sebebiyle 410 kişinin tutuklanmasına da yer verildi.

Kaynak: Yeniçağ

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Ali Babacan'dan çok konuşulacak 15 Temmuz çıkışı Devlet Bahçeli'den korona açıklaması Eski Ziraat Bankası yöneticisinden flaş iddia ABD’deki 8.2'lik depremin görüntüsü geldi. Görüntüyü çeken takla atıp yere düştü