Ana Sayfa
04 Ocak 2020 ( 2178 izlenme )
Reklamlar

Son ankette Erdoğan'a AKP ve MHP seçmeninden şok!

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a görev onayı verenlerin oranı son bir ayda yüzde 48,4'ten yüzde 43,7’ye düştü. Aralık’ta, AKP dahil bütün parti seçmenlerinden Erdoğan’a verilen “görev onayında” düşüş yaşandı. Diğer yandan, HDP'ye oy verenlerin son bir ayda yüzde 2,5 seviyesinde cumhurbaşkanına olan desteğini arttırması dikkat çekti.

Metropoll Araştırma Şirketi’nin yaptığı 'Türkiye’nin Nabzı Aralık 2019' anketine göre Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a görev onayı verenlerin oranı son bir ayda yüzde 48,4'ten yüzde 43,7’ye düştü. Cumhurbaşkanı'na görev onayı vermeyenlerin oranı ise yüzde 41,7'den yüzde 42,2'ye yükseldi.

Ankette, Erdoğan'a "görev onayı" verenlerin oranında AKP ve MHP seçmeninden gelen destek azalırken, HDP'ye oy verenlerin son bir ayda yüzde 2,5 seviyesinde cumhurbaşkanına olan desteklerini arttırması dikkat çekti.

 Erdoğan’a görev onayında en düşük destek ise yüzde 1,3 ile İYİ Parti ve yüzde 6,6 ile CHP seçmeninden geldi.

LİBYA TEZKERESİNE DESTEK YOK
 
Libya'ya asker gönderilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda 325 oyla kabul edildi. Tezkereye 184 ret oyu verildi. Türkiye kamuoyunun konuya bakışını inceleyen Metopoll, vatandaşlara, "Türkiye’nin Libya’ya asker göndermesini onaylıyor musunuz?" sorusunu yöneltti. Onaylarım diyenlerin oranı yüzde 37,7, onaylamam diyenlerin oranı ise yüzde 49,7 oldu

Kaynak: Yeniçağ

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

CHP'li Haluk Pekşen hayatını kaybetti Boğazların yönetimi Katar üzerinden İngilizlere aktarılıyor Fatih Altaylı'dan iktidara çok sert sözler: Yazık bu millete vallahi yazık Remzi Özdemir her şeyi açıkladı. Dolar 7 TL'den 24 TL'ye çıkartıldı. Yanlış yapanın yaptığı yanına kâr mı kalacak?