Ana Sayfa
20 Ocak 2023 ( 127 izlenme )
Reklamlar

SPK Başkanı Ömer Gönül'den borsa yatırımcılarına uyarı: Twitter'a dikkat

Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı (SPK) İbrahim Ömer Gönül borsada geçen hafta yaşanılan düşüşte sosyal medya hesaplarından vatandaşı panikletmeye çalışıldığını belirterek, "Sosyal medyada yatırımcıyı yanlış yönlendirenlere de ceza kesiyoruz. İncelemesi devam eden çok hesap var" dedi.


SPK Başkanı Ömer Gönül borsa yatırımcılarını sosyal medya konusunda uyardı. Sabah'tan Dilek Güngör'e konuşan Ömer Gönül, "Sosyal medyada bilgi kirliliği var. Twitter'ın kendi kuralları var, onlarla görüşüyoruz. Oradan hisse tavsiye ediliyor. Fakat elinizde mahkeme kararı olmadan, o kişinin suçlu olduğuna dair bir belgeniz olmadan hesabı kapattıramıyorsunuz. Baktığınızda bunların birçoğu da aynı gün açılıp, aynı gün kapanan, bir takipçili, iki takipçili hesaplar… Bu şekilde etkileşim topluyorlar. Yüksek takip ve etkileşimle kendilerini önemli analizci gibi gösterip borsaya yeni girenleri hedef alıyorlar. Bir de Telegram ve WhatsApp grupları var. Burada da Siber Suçlar, Emniyet ve Savcılıklarla çalışıyoruz. Yakaladıklarımız kendilerini 'eğitim veriyorduk' diye savunuyor. Günün sonunda iş aslında yatırımcıya kalıyor. Bunlardan uzak durması gerektiğini öğrenmesi gerekir. Biz kapatsak da binlerce hesap var. Birini kapatsanız, diğerini açıyorlar" dedi.

İSİM VERMEDEN SASA'NIN PATRONUNU SÖYLEDİ

SASA Polyester'in hisse fiyatında geçen aylarda yaşanan artışı anlamadığını söyleyen şirketin sahibi İbrahim Erdemoğlu, "80 liraya çıktığından beri 'SASA hissesi çok yüksek, alınmaz' diyorum" demişti. SPK Başkanı Ömer Gönül, isim vermeden şirketin sahibinin bu sözlerinin hisseye etkisinin olup, olmadığının araştırıldığını belirterek, "Şirket sahibinin hisse için konuşması bizde soru işareti yaratır. Şirket sahibi, borsaya açık şirketinin hissesiyle ilgili 'benim fiyatım bu olmalı, çok yüksek ya da düşük' dememeli… Bunlar tehlikeli söylemlerdir. Bırakın, o yorumu teknik analizciler, aracı kurumlar yapsın. Bu açıklamaların hisse fiyatına etkisi olup olmadığını inceliyoruz" diye ifade etti.

40 ŞİRKET HALKA ARZ OLDU

Halka arzlarla da ilgili bilgi veren Ömer Gönül şöyle konuştu:
"Halka arzlar rutin başvurudur. İnceleriz, izin vereceklerimize veririz. Siz kabul olanları biliyorsunuz. Bir de reddettiklerimiz var. 'Daha iyi hazırlanın, büyüyün, öyle gelin' dediklerimiz oluyor. 2022'de 40 halka arz oldu. Elimizde kalan halka arz başvuruları vardı. Halka arzlara izin verirken acele etmiyoruz. 'Bir an önce halka arz yapalım' diye bir bakış açımız yok. Ama piyasada yeni arzları karşılayacak kaynak olduğunu görüyoruz."

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Muharrem İnce'den çarpıcı açıklamalar Sedat Peker'den Süleyman Soylu İçin Şok Sözler Fatih Altaylı Suriyelilerle ilgili can alıcı soruyu sordu TÜGVA belgesinden işsiz kadına taciz çıktı!