Ana Sayfa
05 Mart 2020 ( 261 izlenme )
Reklamlar

Süleyman Soylu: 1000 özel harekat polisini Meriç sınırına getireceğiz

TürkiyeYunanistan sınırında havadan incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "1000 özel harekat polisini sınıra getiriyoruz. Geri itmeleri engellemek amacıyla." dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Edirne'ye giderek TürkiyeYunanistan sınırındaki sığınmacı hareketliliğini ve bölgeyi havadan inceledi. Sınırda gerçekleştirdiği incelemelerin ardından Edirne Valiliği'nde Avrupa’ya geçmek isteyen sığınmacılarla ilgili açıklamalarda bulunan Soylu, "Biz geçmek isteyenleri engellemiyoruz. Bizim karakollarımıza gaz sıkıyorlar, biz de mukabele ediyoruz. 1000 özel harekat polisini sınıra getiriyoruz. Geri itmeleri engellemek amacıyla." şeklinde konuştu.

Soylu'nun açıklamaları şu şekilde;

İnsanlığa kötü muamele edenlere izin verilmeyecek. Gerekli tedbirleri alıyoruz. Kızılayımıza İHA'dan bütün STK'larıma teşekkür ediyorum. Gelen insanları silahla, tüfekle karşılamıyoruz. Bu alçaklıktır. Şu anda 4 milyon sığınmacı var, en yüksek seviyede hizmet etmeye çalışıyoruz. Gitmek isteyen gidiyor. Burada doğal bir akım var, aynı şekilde devam etmektedir. İnsanlık hakkına uymayan, Cenevre sözleşmesine uymayan, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ne uymayan bu tavrı Avrupa görmezden gelmektedir. Bunu kabul etmek, içimize sindirmek mümkün değil.

3,5 milyon insan şu anda İdlib'de ve Türkiye sınırında zor durumda. Orada rejimin insanlık dışı davranış şu demektir, bu kapılar açılır ve herkes Avrupa yolcusu olur. Bu Avrupa'nın duyarsızlığıdır. Sizi yönetenler doğruyu söylemiyor. Size yalan söylüyorlar. Bunu görmezden gelip, sorunu Türkiye'nin sırtına yüklüyorlar.
 
"TÜM TEDBİRLERİMİZİ ALDIK"

164 kişi hastanelerde yatmaktadır. Sağlık Bakanlığımız da görevini yerine getirmektedir. Bugün burada tüm insaniliğini kendisinde bulunduran STK'lara ve milletimize çok teşekkür ediyorum. Geçen çok rahat bir şekilde geçiyor. Pazarkule'de bir sıkıntı var, orada yoğunluk var. 200 km'lik bir hat var. Oradan geçenleri de helikopterden gördüm. İnsanlar birbirlerine yardımcı oluyorlar. İlla Pazarkule'den girilecek diye bir şey söz konusu değildir. Ege adaların gelişte insani trajedilere sebebiyet vermemek için bir engelleme var. Tüm tedbirlerimizi aldık. Yüzde 100'ünü engelleyemiyoruz.

Kaynak: Yeniçağ

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Erdoğan, cami içinde Rusya’yla yapılan ateşkesi anlattı "Zindaşti'nin tahliyesi için Burhan Kuzu baskı yaptı" iddiası Fiyatlar bir gecede değişti... Doların yeşili için yok ettiler! 15 'turistik tesis' izni çıktı