Ana Sayfa
24 Ocak 2020 ( 624 izlenme )
Reklamlar

Süleyman Soylu: Tarihin en büyük göç dalgasıyla karşı karşıyayız

Antalya'da konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'nin tarihinin en büyük göç dalgasıyla karşı karşıya kaldığını ve geri gönderme merkezlerinin doluluk oranının dünya ülkelerinin çok üzerinde olduğunu ifade etti.

Antalya Sahil Güvenlik Okul Komutanlığını ziyaret eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'nin tarihin en büyük göç dalgasıyla karşı karşıya olduğunu belirterek, "Dünyanın en büyük sığınmacı sayısıyla karşı karşıyayız. Geri gönderme merkezlerinin kapasiteleri ve şu anda barındırdıkları insan sayısıyla dünyadaki en çok sayıya sahibiz" dedi.

Bakan Soylu, "Tarihin en büyük göç dalgasıyla dünyanın en büyük sığınmacı sayısıyla karşı karşıyayız. Geri gönderme merkezlerinin kapasiteleri ve şu anda barındırdıkları insan sayısıyla dünyadaki en çok sayıya sahibiz" dedi.

Bakan Soylu, "Bu yıl 454 bin kaçak göçmen yakalandı, bunlardan 104 bin kişi kendi ülkelerine gönderildi. Yüzlerce insan Ege Denizi'nde boğulmaktan kurtuldu. Bir o kadarı, böyle bir tehlikeyle karşı karşıya kalmadan engellendi." ifadesini kullandı..

Kaynak: Yeniçağ

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Adalet Bakanı Gül istifa etti, yerine Bekir Bozdağ atandı İşte ÖTV artışı sonrası benzin ve mazot fiyatları ABD'de ağır kış şartları nedeniyle 6 günde 40 kişi hayatını kaybetti, yüzlerce uçuş iptal edildi Nagehan Alçı'nın şeytani planı ifşa oldu. AKP’nin iddialarını mektupla sordu birebir röportaj yapmış gibi açıkladı