Ana Sayfa
29 Ekim 2019 ( 1896 izlenme )
Reklamlar

Suriye operasyonuna karşı yaptırımlar ABD Temsilciler Meclisi’nden geçti

ABD Temsilciler Meclisi H.R. 4695 adlı Türkiye'ye yaptırımlar öngören bir yasa tasarısını oylamaya sundu ve oylama sonucunda yasa tasarısı kabul edilerek Senato'ya gönderildi. Eğer Senato'da da kabul edilirse tasarı son olarak Başkan Trump'ın önüne gelecek.

Ermeni soykırımı iddialarını kabul eden karar tasarısının hemen ardından oylanan yaptırım yasa tasarısı da 403 evete karşı 16 hayır ile kabul edildi.

TASARI NELERİ KAPSIYOR?

ABD Temsilciler Meclisi’nden geçen yasa tasarısında, Türkiye’nin Suriye’deki operasyonları nedeniyle, operasyonla bağlantılı Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile diğer bağlantılı bakanlara vize verilmemesi ve varlıklarının dondurulması istendi. Ayrıca Türkiye’ye operasyonlar için hizmet ile teknoloji sağlayan ABD vatandaşı olmayan kişilere de vize verilmemesi ve bu kişilerin varlıklarının dondurulması talep edildi.

Tasarı ayrıca Türk ordusuna ya da Türk savunma sanayisine destek veren Halkbank’a finansal yaptırımlar uygulanmasını istiyor. Yasa tasarısında Türkiye’nin S400 satın alması nedeniyle uygulanmak istenen CAATSA yaptırımlarının da uygulamaya konulması Başkan Trump’tan talep ediliyor.

Tasarının en çok tartışılan kısmı ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesinin mal varlıklarının araştırılmasının istenmesi oldu. Tasarı Temsilciler Meclisi’nden
geçtikten sonra şimdi Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu Senato’ya gidecek ve burada oylanacak. Oylama için ise bir süre kısıtlaması yok.

Kaynak: Sözcü

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Selçuk Ural'dan Müslüm Gürses ve Ferdi Tayfur hayranlarını çok kızdıracak açıklama! Hızını alamadı Türk milletine de hakaret etti Aytun Çıray’dan AKP’li vekile telefon tepkisi Entübe edilmişti: Metin Uca'dan acı haber Erdoğan'a Ağır Sözler!