Suriyeli sığınmacıdan skandal sözler: “Sanki size gidip bizi kurtarın dedik”

4185 izlenme 02 Mart 2020
Reklamlar
Suriyeli sığınmacıların Türkiye’den Yunanistan’a geçişleri sürerken, sosyal medyada paylaşılan bir videoda sığınmacıların Türkiye hakkında skandal sözler söylediği görüldü. Sınırı geçmeye çalışan bir Suriyeli sığınmacı, “Sanki biz size gidip bizi kurtarın dedik” dedi.

Türkiye’nin Avrupa sınırını açması sonrası Suriyeli sığınmacıların Edirne’den Yunanistan sınırını geçmeye çalışmaları sürüyor. Yunan güvenlik güçleri sınırda geniş önlemler alsa da sığınmacılar Meriç Nehri üzerinden, karadan ve denizden geçmeye çalışıyor.

Sınırı geçmeye çalışan Suriyeliler Türkiye hakkında skandal sözler söylemeye devam ediyor. BBC Türkçe’de yayınlanan bir videoda, sınırı geçmeye çalışan bir sığınmacının “Bize, 'Bizim askerler Suriye'de, siz burada ne yapıyorsunuz?' diyorlar. Hep böyle şeyler diyorlar” dediği görüldü.

Sosyal medyada gündem olan videoda başka bir sığınmacı ise "Sanki biz size gidip bizi kurtarın dedik” ifadelerini kullandı. 8 senedir Türkiye’de yaşadığını belirten sığınmacı "Siz kendinizi düşündünüz, bizi düşünmediniz. 8 senedir buradayım ve hiçbir şey kazanamadık” şeklinde konuştu.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Belediye CHP'li olunca... Can Ataklı'ya 9 aydan 1 yıl 6 aya kadar hapis istemi Millet İttifakı'na bir parti daha katılıyor. Ünlü anketçi canlı yayında açıkladı En son 10 bin yıl önce gerçekleşmişti! Hasan Dağı harekete geçti