Ana Sayfa
23 Aralık 2022 ( 2483 izlenme )
Reklamlar

Tanju Özcan'dan Cumhur İttifakı'nı sarsacak açıklamalar: İmamoğlu kararının arkasında Bahçeli ve Soylu var

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis cezası ve siyasi yasak kararına ilişkin çarpıcı bir açıklamada bulundu. Özcan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı sevmediğini söyleyerek 'Sayın Bahçeli'nin Sayın Erdoğan'a son tekmeyi vuracağını yıllardır söylüyorum' dedi. Özcan, 'Ben bu kararın arkasında Sayın Bahçeli'nin ve Sayın Soylu'nun bir şekilde rolü olduğunu hissediyorum ve düşünüyorum' ifadelerini kullandı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, tv100'de dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Özcan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak cezasına ilişkin "Ben bu kararın arkasında Sayın Bahçeli'nin ve Sayın Soylu'nun bir şekilde rolü olduğuna hissediyorum ve düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Özcan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

'DERİN DEVLETİN TEMSİLCİLERİNDEN BİRİ BAHÇELİ DERLERDİ'

8 yıl milletvekilliği yaptım; Türkiye'de bir derin devlet var mı yok mu emin değilim. O derin devletin temsilcilerinden bir tanesi sayın Devlet Bahçeli derlerdi.

Onu da bilmiyorum doğru olup olmadığını. Ama bu karara en hızlı tepki veren de Sayın Bahçeli'ydi. Bilemiyorum ama çok ciddi şüphelerim var.

'BAHÇELİ'NİN ERDOĞAN'A SON TEKMEYİ VURACAĞINI YILLARDIR SÖYLÜYORUM'

Sayın Erdoğan Türkiye'de nasıl popüler oldu? Ben Sayın Bahçeli'nin Sayın Erdoğan'ı hiç sevdiği kanaatinde değilim. Başından beri bunu söylüyorum. Sayın Bahçeli'nin Sayın Erdoğan'a son tekmeyi vuracağını yıllardır söylüyorum. Ben Erdoğan'la ilgili daha pozitif düşüncelere sahibim Sayın Bahçeli'ye göre... Düz mantık bakıldığı zaman bu karardan ben Erdoğan'ın mutlu olduğunu düşünmüyorum.

'KARARIN ARKASINDA BAHÇELİ'NİN VE SOYLU'NUN BİR ŞEKİLDE ROLÜ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM'

(İmamoğlu'na verilen ceza) Bu kararla birileri mutlu oldu. Halkın nezdinde Sayın İmamoğlu mağdur oldu.

Bu kararın altında Erdoğan'ın iradesinin olduğunu düşünmüyorum. Çünkü Erdoğan gibi tecrübeli bir siyasetçi mağdur ettiği bir rakiple yarışmak istemez veya o rakibin partisi ile de yarışmak istemez. Erdoğan bunu neden yapsın? Yapıyorsa zaten bunu Erdoğan, bizim bildiğimiz, tanıdığımız, 20 yıldır seçimleri, referandumları kazanan Erdoğan gitmiş yerine başka bir Erdoğan ve ekibi gelmiş demektir.

Ben bu kararın arkasında Sayın Bahçeli'nin ve Sayın Soylu'nun bir şekilde rolü olduğunu hissediyorum ve düşünüyorum.

Benim de aldığım bazı bilgiler var. O kararı alan hakimi biliyorum. O hakimin hangi süreçte nasıl atandığını da biliyorum. Geçmişini de biliyoruz. O hakim... Neyse onları anlatmak istemiyorum.

'GERÇEKTE AKP İLE MHP ARASINDA BİR İTTİFAK OLDUĞUNA İNANMIYORUM'

Gerçekte AKP ile MHP arasında bir ittifak olduğuna ben inanmıyorum.

Ben Sayın Bahçeli'nin Sayın Erdoğan'ı çok sevdiği için desteklediğini düşünmüyorum. Ben arkadaşlarıma referandum zamanı milletvekiliyken hep şunu söyledim; Benim tanıdığım Bahçeli, Erdoğan'dan bence nefret ediyor. Parlamenter sistemele Erdoğan'ı yenemeyeceğini düşündüğü için işte bu yüzde 50+1 tuzağına çekiyor. Yaşanan bu.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Doktora öğrencisinin elendiği soru şoke etti. İkinci soruya verdiği cevap saç baş yoldurdu Bakan Soylu Şanlıurfa'da protesto edildi Avukatı yanıtladı: Sedat Peker seçime 2 ay kala açıklama yapacak mı? Türk futbolu yasta. Efsane isim hayatını kaybetti