Ana Sayfa
25 Kasım 2019 ( 742 izlenme )
Reklamlar

Tankı Biz Üreteceğiz Üstüne Bir de Para Verip Alacağız!

"Yabancıya peşkeş çekmek vatana ihanettir" diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ısrarla gündemde tuttuğu TSK'nın Tank Palet Fabrikası'na dair inanılmaz detaylar ortaya çıktı.

Sözcü Yazarı Deniz Zeyrek, KılıçdaroğluİnceSaray kumpası tartışmalarının ardında inanılmaz gerçeklerin gizlenilmeye çalışıldığına dikkati çekerek, " Kuşa bak, her şeyi unut taktiği ile özellikle de Tank Palet Fabrikası ile ilgili gerçekler gözlerden kaçırılıyor" dedi.

Zeyrek, " Kılıçdaroğlu, 21 Kasım 2019 günü Fox TV'de olayın doğru olduğunu ima etmeseydi bu iş bu kadar büyümeyecekti. İddia “yalan”, haber de “bir gazetecinin büyük hatası” olarak kalacaktı. Kılıçdaroğlu, “Benim partimde lider olmak isteyen Saray'a değil, parti tabanına, millete gider” deyip geçiştirebileceği bir iddiayı, “doğrudur”, “isim veremem” gibi sözlerle ete kemiğe büründürdü. Böylece hem Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile rakibi Muharrem İnce'ye güzel bir gol pası attı, hem de aynı gün Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın kendisine attığı gol pasını heba etti.

Zira Akar'ın TBMM'deki açıklamaları sayesinde Arifiye'deki Tank Palet Fabrikası'yla ilgili detayları artık bütün çıplaklığıyla bilir hale geldik: Milli Tank Projesi, siyasi bir kararla zorlu rakiplerle rekabet etmeksizin, ihalesiz bir şekilde BMC'ye verilmişti. Şirketin patronu “ekonomik durumum uygun değil, projeyi tek başıma yapamam” deyince de Katar sermayesi şirkete ortak edilmişti. Katar sermayesi yetmemiş olacak ki devletimiz elindeki hazır, çalışan bir tank fabrikasını da 25 yıllığına o şirkete devretmiş oldu. Hem de üretilecek tankları satın alma garantisiyle…

Ne güzel iş değil mi?

Bugün biz Tank Palet Fabrikası'nın bu tartışmalı durumunun hukuk devleti ilkeleriyle ne kadar bağdaşacağını değil, gazetecilere uyduruk bir iddiayı üfleyen o kuşu ve CHP'yi tartışıyoruz" ifadelerini kullandı.

"DEVLETTEN PARAYI İSTEYECEKLER"

Kılıçdaroğlu konuyla ilgili daha önce “50 milyon dolar ben vereyim size bu fabrikayı verin dedik, hiç ses çıkmadı. Bu parayı verecek çok sayıda yurtsever işadamı var. 50 milyon dolar hikayedir. Bu fabrikanın değeri 20 milyar dolardır. Avrupa’nın en büyük tankpalet fabrikasıdır. Bu fabrikayı siz Etem Sancak’a ‘al çalıştır’diye veriyorsunuz. Etem Sancak da tutup Katar ordusuna veriyor. 

Kimse kusura bakmasın ama bunun adı vatana ihanettir. Bir askeri fabrikayı yabancı bir orduya peşkeş çeken dünyada ikinci bir devlet yoktur. Bunu neden yaptılar? Oradan gelir mi elde edecekler, hayır. Tank üretecekler; ama zaten orada tank üretiyorlardı. Şimdi maliyeti şişirecekler, 20 liralık işi ‘200 liraya yaptık’ diyecekler, üstüne bir de kar koyacaklar. Devlete de bu parayı bize ver diyecek” demişti.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Altılı Masa'dan 'kronometre sıfırlandı' yanıtı: Anayasanın neresinde yazıyor? Çılgın Sayısal Loto oynayanları çıldırttı: Bu kaçıncı Cem Küçük de gemiden iniyor! Bu doları durdurun yoksa... 'Baskından da baskın' dedi... İşte 'erken seçim' tarihi!