Ana Sayfa
03 Mart 2022 ( 532 izlenme )
Reklamlar

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli istifa etti

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli görevinden istifa etti. Vahit Kirişci, Tarım ve Orman Bakanı oldu.

Devlet Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre, Tarım ve Orman Bekir Bekir Pakdemirli görevinden istifa etti.

Karara göre, Vahit Kirişçi Tarım ve Orman Bakanı oldu.

8 BAKAN DEĞİŞTİ

Cumhurbaşkanlığı Hükümet'nin 10 Temmuz 2018 bakanda ve 16 oluşan ilk kabineden bakandan 8 bakandan ayrıldı.

28 Mart 2020 Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı seçimiyle Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan görevden alındı. Turhan'ın yerine Adil Karaismailoğlu sahte.

ALBAYRAK INSTAGRAM'DAN İSTİFASINI DUYURMUŞTU

Instagram hesabından 8 Kasım 2020'de yapılacak açıklamayla istifa eden Erdoğan'ın damadı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın bu talebi, 27 saat sonra 9 Kasım 2020'de kabul edildi. 10 Kasım 2020 tarih ise yerine Lütfi Elvan gibi.

Ticaret Bakanlığı'nın eşinin üzerinden satın alınan yüksek fiyata dezenfektan alımı yapan Ticaret Bakanı Pekcan, 21 Nisan 2021 tarihli Ruhsar Pekcan, yerine AKP'li Mehmet Muş grup başkanlığında görevlendirildi.


Yine 21 Nisan 2021 tarihi Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı bölündü; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kuruldu. Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk görevden alındı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevine Derya Yanık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevine de Vedat Bilgin getirildi.

MİLLİ EĞİTİM VE EKONOMİ BAKANI DA İSTİFA ETMİŞTİ

Milli Eğitim Ağustos Ziya Selçuk'un kullanımı, Resmi Gazete'de 6 2021 kararla öğrenildi. Kararda Selçuk'un “görevden affını söylenmediği” söylenerek yerine Mahmut Özer.

2 Aralık 2021'de Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan istifa etti. Yerine sınıfı Nureddin Nebati getirildi.

28 Ocak 2022 Günü Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, görevden affını istedi, 29 Ocak'ta Resmi Gazete'de yayınlanan resmi seçimle ilgili olarak, Bakan Bozdağ'ın Adalet Bakanı olarak görev yapan Bekir Bozdağ.

VAHİT KİRİŞCİ KİMDİR

Vahit Kirişci, 4 Aralık 1960'da, Kahramanmaraş'ta doğ. Ziraat Yüksek Mühendis ve Öğretim Üyesi; Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek lisansını Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nde, doktorasını İngiltere Cranfield Üniversitesi'nde tamamladı.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nda teknik eleman olarak çalıştı. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde üye olarak ders verdi. 1995'te doçent, 2001'de örnek oldu. 16'sı yabancı dilde olmak, toplam 55 adet makale, kitap, rapor ve bildiri yayınlanır. genç sivil toplum.da yönetici olarak görev üstleri

22. Dönem Adana Milletvekili. 22. Dönem'de Türkiye AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi oldu ve Başkanvekilliği görevinde bulundu. TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanlığı görevini yürüttü. 23. Dönem'de aynı Komisyon'un Başkanlığına yeniden seçildi.

İngilizce bilen Kirişci, evli ve 3 çocuktur.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

“Vatandaşa 'TL’ye dönün' diyen iktidar…” Doktor ameliyat sırasında hastasını yumrukladı İşte AKP'nin İktidarda Kalma Planı! Ece Üner kendini tutamadı, Ebubekir Sofuoğlu'na canlı yayında füze attı