Tartışma yaratan “yellehçiler” vaazı

406 izlenme 05 Eylül 2022
Reklamlar
Şanlıurfalı din adamı Aziz Kutluay'ın oğlu Mehmet Emin Kutluay'ın "yalakalık" üzerine verdiği vaaz sosyal medyada gündem oldu.

Şanlıurfalıların "yalakalık yapanlara" yönelik "Yellehçi" ifadesini kullandığını hatırlatan Mehmet Emin Kutluay şunları söyledi: 

"Yabancılar yalaka Şanlıurfalılar Yellehçi der. Urfalıların bu mana dolu kelimesi kibarca yağcı diye söylense anlamını yitirdi. Bunlara yellehçi diyeceksiniz. Taraftar olduğu parti yanlış karar alsa da bir şey değişmez. Arkasından onu alkışlar. Oğlunu kızını işe koyak için birilerinin önünde iki büklüm olur yellehçi. Ağamın dediği olur. Reisimin dediği olur. Kendi fikri yoktur. Yellehçilerin yüzünden toplum bu hale geldi.

Fakirin kendisi ölse cenazeye gitmez, zengine köpeklik eden yellehçiler. Fakir aradığı zaman telefonuna cevap vermez. Zengin aradığı zaman ayağa kalkar cevap verir. Yellehçi birilerine yaranmak için hanımını kızını bile kıskanmaz." 

Bu konuşma sosyal medyada tartışma yarattı. 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Plajda manzaranın tadını çıkaran genç kadın feci şekilde can verdi! O anlar kamerada Sürüden kaçtılar belediyeyi bastılar Devlet Bahçeli: Erdoğan'ın adaylığı Anayasaya uygundur Akşener’den flaş İmamoğlu yanıtı: Şeytan kovalamaktan…