Ana Sayfa
04 Şubat 2020 ( 4405 izlenme )
Reklamlar

Tayyip Erdoğan'a ihtar çekmek istedi Noter'de gözaltına alındı

Tayyip Erdoğan'a seçim dönemindeki ifadeleri nedeniyle "Cumhurbaşkanlığınızı tanımıyor ve kabul etmiyorum" diyerek ihtar çekmek isteyen Nuri Başkapan isimli vatandaşın noterde gözaltına alındığı öne sürüldü.

Duvar’dan Hacı Bişkin’in haberine göre; Başkapan, Sarıyer 2. Noterliği’ne giderek Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ihtarname göndermek istedi. Erdoğan’ın daha önce sarf ettiği, ‘İllet, zillet…’ gibi sözleri nedeniyle Başkapan, “Cumhurbaşkanlığınızı tanımıyor ve kabul etmiyorum” dedi. 

Başkapan, Erdoğan’a göndermek istediği ihtarnamede, ‘tarafsız bir cumhurbaşkanı gibi davranmadığını’ ileri sürdü. Noter ise bu ihtarnameyi Erdoğan’a gönderemeyeceklerini Başkapan’a iletti. Başkapan, ise bunun kendisine yazılı olarak bildirilmesini isteyince noterdekiler polis çağırdı. 

Olay yerine gelen polisler, Başkapan’ı Sarıyer Polis Karakolu’na götürerek ‘Cumhurbaşkanına hakaretten’ işlem başlattı. Başkapan da bu durumda tepki göstererek, “Hakaret etmedim. Bir vatandaş olarak Cumhurbaşkanına ihtarname çekmek istedim. Bunun gerekçeleri de ihtarnamede yazılı” diyerek kendisini savundu. Konuyla ilgili emniyet, savcılığa bilgi verdi.

Burada ifadesi alınan Başkapan, savcılık talimatıyla saatler sonra serbest bırakıldı

Kaynak: Yeniçağ

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Cemal Enginyurt: Zerre delikanlı isen gel kulağımı kopar Adaylıktan çekilen Necmi Kadıoğlu'nun yerine Bayram Şenocak'ın ismi yazıldı CHP’nin trol raporundaki isimler ortaya çıktı AKP’nin son üye sayısı, istifa için ne gerekiyor