TÜGVA Büyükada iskelesini 2 bin 500 liraya kiralamış

543 izlenme 06 Ekim 2021
Reklamlar
Büyükada'da bulunan Şehir Hatları Vapur İskelesi'nde TÜGVA ve İBB arasındaki gerginlikte mekanın 2 bin 500 liraya kiralandığı ortaya çıktı.

Büyükada'da bulunan Şehir Hatları Vapur İskelesi'nde TÜGVA Adalar İlçesi Temsilciliği'nin İBB tarafından tahliye edilmek istenmesi üzerine polis ile zabıta ekipleri arasında gerginlik çıktı.

Çevik Kuvvet tarafından binaya giriş çıkışlar yasaklandı. Daha önce BELTUR'un işlettiği, Büyükada Şehir Hatları Vapur İskelesi üzerinde bulunan ve işletmesi 2018 yılında 10 yıllığına İBB tarafından TÜGVA'ya verilen kafeterya, İBB açmış olduğu davayı kazandığını söyleyerek işletmeyi tahliye etmek istendi. Polis ile İBB zabıta ekipleri ve bazı vatandaşlar arasında arbede yaşandı.

İBB AÇIKLAMIŞTI

İBB'nin ilçe belediyelerden sorumlusu Tonguç Çoban konuyla ilgili Odatv’ye açıklama yaptı.

TÜGVA'nın yerel seçimlerden sonra bu mekanı sadece 1-2 kere kullandığı belirten Tonguç, "Kurumsal bir yer değil. Sadece bir temsilci atanmış. Aylardır burada etkinlik yapmıyorlar. Bize gelen bilgiye göre burada sünnet düğünü, kına ve AKP etkinlikleri yapılmış. Ayrıca buranın güvenlik sorunları var. Camlar, kapılar sürekli açık" ifadelerini kullandı.

"2 BİN 500 LİRA KİRA ÖDÜYORLAR"

2018 yılında TÜGVA'nın bu mekanı 2 bin liraya kiraladığını söyleyen Tonguç, "2 bin lira kira ile başlıyorlar. Sonrasında ise ÜFE oranında kira artıyor. Mahkeme kararının verildiği 1 Şubat 2021'de kira olarak 2 bin 500 lira civarında bir şeyler ödüyorlar. Ancak dedikleri gibi şubattan beri kira ödemiyorlar. Bu da kiracılıktan vazgeçmişler anlamına geliyor" dedi.

Son dönemde fahiş fiyatlara çıkan kiraların ardından Bilal Erdoğan'ın vakfının 2 bin 500 lira civarı kira ödenmesi ise dikkat çekti.

AHMET ÜMİT'TEN TEPKİ

Yazar ve şair Ahmet Ümit de sosyal medya hesabından konuya ilişkin dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Ümit paylaşımında, "Kültürel mekanların talanına son." ifadelerini kullandı.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Cemal Enginyurt'tan Erdoğan'a olay sözler: Erdoğan ile birlikte olalım, o da bizim... Vatandaşa bir darbe de PTT’den. Böyle kazık zam görülmedi İBB yardımlarına AKP ve MHP engeli Osmangazi Köprüsü'nde büyük rezillik! Gişeleri kapattılar sürücüler çıldırdı