Türk yargı tarihine geçecek itiraf: Tahliyelere böyle müdahale etmişler!

805 izlenme 14 Mayıs 2020
Reklamlar
Abdurrahman Uzun, Hadi Özışık ve Süleyman Özışık'ın programında 2017 yılında aralarında Atilla Taş'ın da bulunduğu kişilerin tahliyesine nasıl müdahale ettiklerini anlattı. 

Hadi ve Süleyman Özışık kardeşlerin, İnternet Haber'de yayımlanan Perde Arkası programına 3 Mayıs'ta Abdurrahman Uzun konuk oldu. Programda konu FETÖ'nün medya yapılanması iddiasıyla yargılanan Atilla Taş ve Murat Aksoy gibi isimlerin tahliyelerinin nasıl önlendiğine gelince, Uzun tarihe geçecek bir itirafta bulundu.

Uzun programda, tahliyelerin önünü nasıl kestiklerini, yargıya nasıl müdahalede bulunduklarını ve Erdoğan'ın bu hamleyi nasıl takdir ettiğini anlattı.

Hakimlerin isimlerini ve sicil numaralarını paylaştı

Uzun'un anlatımına göre; tahliye kararının verildiği gece, sosyal medyada birçok kampanya başlatmaya çalışmış ama beklediği karşılığı bulamamış. Bunun üzerine 42'inci Ağır Ceza Mahkemesinin bütün üyelerinin isimlerini ve sicil numaralarını yayınlayan Uzun, olayı gündeme taşımayı başarmış. Nisanda referandum olduğunu ve 31 Mart'ta tahliyelerin başladığını anlatan Uzun, bütün arkadaşlarını "ofise" çağırdığını söyledi.
 
"Reis bu hamleyi çok beğendi"

Bu hakimlerin bilgilerine nasıl ulaşıldığını anlatmayan Uzun, sonraki süreci de şöyle anlatıyor:

"Videolar hazırladım ama baktım ki kitle bir türlü gelmiyor... Kendimi riske ederek, kendi resmi hesabımdan o tahliyeleri yapan 42'nci Ağır Ceza Mahkemesinin bütün üyelerinin isimlerine kadar, sicil numaralarına kadar yayınladım onları. "Bu adamlar bu gece devrim yapıyorlar" diye yayınladım. Türkiye gündemine oturdu, gece saat 2'de Adalet Bakanı çıktı açıklama yaptı. Saat 2.30'da bir üst mahkeme kuruldu. İstanbul Başsavcısı devreye girdi ve o tahliyelerin hepsi durduruldu. 

Gece saat 3.30'da çok değerli bir abim, Cumhurbaşkanımızın da yanında olan birisi aradı ve dedi ki "Abdurrahman, Reis senin bu hamleni çok beğendi. Böyle yapacaksın, bize zemin hazırlayacaksın ki siyaseten, biz de hareket edebilelim." dedi. O gece bakan devreye girmemiş, bir üst mahkeme kurulmamış olsaydı ben belki ertesi gün hakimleri hedef gösterdiğim için hapse girecektim. Ama bu riski al yahu. Abdurrahman tutuklanabilir, hapse girebilir..."

Eren Erdem'den tepki

Hadi Özışık ve Süleyman Özışık, Abdurrahman Uzun'un bu sözlerine destek verirken; CHP'li Eren Erdem konuşmaya tepki gösterdi. Erdem, Twitter üzerinden Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ü etiketleyerek yaptığı paylaşımda, "Biz yargıda gece yarısı mahkemeler kurulup tahliyelerin engellenmesinin siyasi operasyon olduğunu söyleyince AKP inkar ediyordu. Alın sayın Abdülhamit Gül bundan daha açık bir itiraf olabilir mi? Buna bir diyeceğiniz var mı?" ifadelerini kullandı.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yılmaz Özdil'den Süleyman Soylu'yu kızdıracak paylaşım Gazeteci Ersoy Dede'nin 'bağış' çelişkisi Erdoğan kaybedince itiraf etti: “3 ay gibi bir süre daha böyle giderse…” "Siz hiç domuzun oy verdiğini gördünüz mü?"