Ana Sayfa
06 Şubat 2020 ( 469 izlenme )
Reklamlar

TÜRKEN Vakfı’nın genel sekreteri devletten on binlerce euro maaş alıyor

Kızılay'dan Ensar Vakfı'na giden 7 milyon 925 doların yurt yapımı için gönderildiği TÜRKEN Vakfı'nın Genel Sekreteri Haluk Gani'nin devletten 13 bin 500 euro maaş aldığı ortaya çıktı.

Başkentgaz’ın Kızılay üzerinden Ensar Vakfı’na aktardığı 7 milyon 925 bin dolarlık bağışla ilgili tartışmalar sürüyor. Söz konusu bağışın ABD’deki TÜRKEN Vakfı’na yırt yapımı için alındığı bilinirken, vakfın genel sekreteri Haluk Gani’nin kamu kuruluşu olan Eti Maden’in ABD’de kurduğu ETİMİNE USA adlı şirkettin 13 bin 500 euro maaş aldığı ortaya çıktı. Enerji Bakanı Fatih Dönmez, CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’ın soru önergesine verdiği yanıtta “Genel müdürlerin ücretleri, bulundukları ülkelerin ekonomik şartları dikkate alınarak yönetim kurullarınca belirlenmektedir” dedi.

CHP Zonguldak Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu üyesi Deniz Yavuzyılmaz Sözcü’ye yaptığı açıklamada, “ABD’deki TÜRKEN Vakfı’nın Genel Sekreteri Haluk Gani olduğunu belirledik. 8 Milyonluk bağış yapılan vakfın Genel Sekreteri aynı zamanda devletten de astronomik düzeyde maaş alıyor” dedi.

ETİMADEN’in hesaplarını ve Sayıştay raporunu inceleyen Deniz Yavuzyılmaz bu genel müdürlerin kim olduğunu ve ücretlerinin neden bu kadar yüksek olduğunu Bakan Fatih Dönmez’e sordu.

Dönmez de yazılı olarak “Genel müdürlerin ücretleri, bulundukları ülkelerin ekonomik şartları dikkate alınarak yönetim kurullarınca belirlenmektedir” cevabını verdi ve isimleri açıklamadı.
 
Yavuzyılmaz gelişmeleri şöyle aktardı:

“ETİMADEN ısrarlı takibimiz sonucu bu genel müdürlerin kim olduğunu, resmi internet sitesine koyup açıklamak zorunda kaldı. ABD’deki ETİMİNE Şirketi’nin 13 bin 500 Euro maaşlı Genel Müdürü’nün Haluk Gani olduğunu böylelikle öğrendik. Bir süre sonra Başkentgaz’ın Kızılay aracılığıyla Ensar Vakfı’na 8 milyon dolar aktardığı ve bu paranın ABD’deki TÜRKEN Vakfı’na yurt yapması amacıyla gönderildiği ortaya çıktı. Bu vakfın Genel Sekreteri Haluk Gani, Cumhurbaşkanı’ndan bile fazla maaş alan bir kamu görevlisi olmuş. Bu olay soruşturma konusudur.”

Kaynak: Yeniçağ

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İranlı molladan kızına ABD'de Batı düğünü. Harç, ceza ve vergilere büyük zam... Tanju Özcan'dan Afgan mülteciye çok sert yanıt Sedat Peker'in ifşa ettiği masanın yeni fotoğrafları ortaya çıktı: Soylu'nun babası da orada!