Ana Sayfa
22 Şubat 2022 ( 642 izlenme )
Reklamlar

Türkiye bu hale ne zaman düştü. Bir doktor parmağı kopan çocuk için hastane hastane cerrah aradı

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra Akyılmaz, görevinin başında nöbetteyken gelen bir hasta karşısında hastanelerindeki cerrah yetersizliğinden dolayı çaresiz kaldığı o anları sosyal medya hesabından anlatarak isyan etti. Akyılmaz, "Yeter artık, bizi bu vicdanı sorumluluk ile baş başa bırakmayın" dedi.

Son zamanlarda Türkiye’deki çok sayıda doktor, mesleklerini yapmak için yurtdışına göç etmeye başladı. Bunun üzerine hastanelerdeki doktor yetersizliği nitelikli sağlık hizmeti önünde engel oluyor.

Bu durumun bu şekilde devam etmesi halinde hastanelerde doktor bile bulunamayacak. 

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra Akyılmaz, nöbetteyken gelen bir hasta karşısında çaresiz kaldığını belirterek "parmakları kopan bir çocuk geldiğini ve hastanelerde el cerrahi aradığını söyledi.

Akyılmaz, yaşadığı o olayı şu ifadelerle anlattı:

“YETER ARTIK”

"Bir nöbette parmakları kopan bir çocuk geldi. Hastanelerde el cerrahi aradım. Doktor kalmamış hepsi özelde. Başka bir ile yolladım hastayı. Tabi saat geçti, parmaklar dikilemedi. Baba ile ağladık. Yeter artık, bizi bu vicdanı sorumluluk ile baş başa bırakmayın. Durumun ciddiyetini anlayın.

"ÇARESİZLİK İÇİNDE YÖNLENDİRECEK YER ARIYORUZ"

Burada sadece sorun el cerrahlarında değil. Tüm nitelikli branşlar azaldı. Biz hekimler de ne yazık ki özellikli durumlarda hasta ile baş başa kalıyoruz. Çaresizlik içinde yönlendirecek yer arıyoruz.

Özele gidip 2030 bin TL ye neden yaptırmak istemedi ailesi. Özeller aynı il içinde ise. Bence her parmak için değerdi.

Sorun sadece hekimin özelde olması da değil. Artık bu tarz özellikli işleri yapan hekim sayısı azaldı. Malpraktis nedeni ile kimse riskli branşları seçmiyor. Bu işi yapacaklardan biri olan plastik cerrahlar da niye uğraşsın. Özelde estetik yapıyor, daha çok para kazanıyor." 


Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

CHP'li Bülent Tezcan’dan MHP’li Semih Yalçın’a cevap Avrupa'da hızla yayılan dizel yasağının Türkiye'yi de etkilemesi bekleniyor 7 Bin TL Maaşla Eleman Arıyorum Deyip, Bakın Nasıl Çarketti? Yargıtay'dan emsal karar: İşyerinde birbirine sarılmak işten atılma nedeni sayıldı