Ana Sayfa
18 Şubat 2021 ( 699 izlenme )
Reklamlar

Türkiye’nin normalleşme takvimi belli oldu. İşte yasakların kalkmaya başlayacağı tarih

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrası korona virüs tedbirlerine ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklama sonrası vatandaşlar kafe ve restoranlar ne zaman açılacak? Sokağa çıkma yasağı ne zaman kalkacak? Şehir sınıflandırmaları nasıl yapılacak? sorularının cevaplarını aramaya başladı. İşte Türkiye’nin yeni normalleşme planı…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrası yaptığı konuşmada Türkiye’nin normalleşme planının genel hatlarını belirtti. Erdoğan tedbirlerin kademeli olarak kaldırılacağını ve Mart başının kritik takvimin başlangıcı olacağını ilan etti.

İŞTE TÜRKİYE'NİN NORMALLEŞME PLANI

Cumhurbaşkanlığı kabinesinde alınan kararlara göre;

İLLER 4 GRUBA AYRILIYOR

Tüm şehirler, Sağlık Bakanlığının belirlediği kriterlere göre 4 gruba ayrılarak mart başı itibarıyla kademeli normalleşme sürecine geçiyor.

EĞİTİMDE ÖNEMLİ KARAR

Halen uzaktan eğitimle faaliyetlerine devam eden öğrencilerimizin durumu, illerimizdeki vaka sayısına göre değerlendirilecek.

RESTORANLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Restoran, kafe, kıraathane ve benzeri esnafımızı rahatlatacak adımlar da bir iki hafta içerisinde başlamış olacak ve buna ilişkin yol haritası önümüzdeki günlerde açıklanacaktır.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI MART'TA KALKIYOR

Hafta sonu uygulamasından başlayarak sokağa çıkma sınırlamasını illerde vaka, aşılama ve diğer kriterlere göre aşamalı şekilde kaldırılacak.

ŞEHİRLER NASIL SINIFLANDIRILACAK?

İller vaka, aşı oranları gibi kriterlere göre düşük, orta, yüksek, çok yüksek riskli olarak sınıflandırılacak. Normalleşme takvimini de buna göre yürütülecek.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Benzin, motorin ve LPG'ye zam geliyor Sinan Ateş dosyasını açan gazeteciye MHP’den yaylım ateşi Yaşar Okuyan İstiklal Marşı'nın Arapça okutulmasına çıldırdı! Çok sert sözler... Cumhurbaşkanı maaşına yüzde 9 zam