Ana Sayfa
24 Eylül 2021 ( 367 izlenme )
Reklamlar

Uğur Dündar iş bulmak isteyen gençlere çareyi gösterdi

Usta gazeteci Uğur Dündar, son yıllarda yaşanan beyin göçlerine dikkat çekerken, yurt dışına giden gençlere mesaj gönderdi.

Türkiye’nin en fazla beyin göçü veren 32 ülke içinde 24’üncü sırada yer alması gündemde yerini korurken, yüz yüze eğitimin başlamasıyla bir sorun daha ortaya çıktı. Üniversite öğrencilerinin KYK yurtlarında yer bulamaması, nitelikli eğitimin olmaması, üniversite mezunlarının iş bulamaması vb. birçok sebepten dolayı gençler yurt dışına gitmek istiyor.

Gazeteci Uğur Dündar ise ülkenin sorunlarına kızarak yurt dışında giden öğrenciler için bu düzenin değişeceğini belirtti.

Sosyal medyadan paylaşım yapan Dündar, beyin göçüne ilişkin şu ifadeleri kaydetti.

“Gençler, Sizleri mutlu edemeyen, gelecek ve iş güvencesi veremeyen iktidara kızıp, yurt dışında arayışlara girebilirsiniz.

Haklısınız.

Ama unutmayın ki bu düzen hep böyle gitmeyecek.

Yeni düzeni kurmak için, dünyanın en güzel ülkesi Türkiye'ye mutlaka dönün.

Sorumluluk üstlenin.”


GENÇLER TÜRKİYE’DE KALMAK İSTEMİYOR

Türkiye’de son yıllarda genç ve eğitimli nüfusun yurt dışına göçünde artış gözlemlendiği ve 2529 yaş aralığındaki yurttaşların 2019’da yurtdışına en fazla göç edenler arasında olduğu kaydedildi.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK), geçen yıl açıkladığı verilere göre 2019’da Türkiye’den en çok göçün yaşandığı yaş grubu 2529. Ülkeden yurt dışına giden 330 bin 289 kişiden 50 bin 154’ünü 2529 yaş grubu oluşturuyor.

HER YIL 50 BİN ÖĞRENCİ GİDİYOR

Birleşmiş Milletler Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) verilerine göre Türkiye’den her yıl 50 bin öğrenci yurtdışına okumaya gidiyor. TÜİK verilerine göre 2019 yılında Türkiye’den yurtdışına 330 bin 289 kişi göç etti.

TÜRKİYE BEYİN GÖÇÜNDE 24. SIRADA

Meclis gündemine taşınan beyin göçünde Türkiye’nin risk altında olduğu belirtildi. Araştırma önergesinde, Türkiye’nin en fazla beyin göçü veren 32 ülke içinde 24’üncü sırada yer aldığı belirtilirken; aynı zamanda Türkiye’nin, ABD’de en fazla öğrenci okutan 10’uncu ülke olduğu ifade edildi.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Tarikatçı hocadan bu kez Atatürk dönemi için hadsiz sözler. Daha önce depremleri kadınların giyimine bağlamıştı Kemal Kılıçdaroğlu: Bugün veda etmek için buradayım Mustafa Sandal'dan bomba paylaşım. 'Erzincan’ın yiğit evladı Binali Yıldırım toprağı avuçlar' Cemal Enginyurt da Hakan Ural olayına müdahil oldu. 40 kişinin söyleyemediğini bir tweetle söyledi