Ana Sayfa
28 Ekim 2019 ( 915 izlenme )
Reklamlar

Ve Diyanet sonunda Atatürk'ü hatırladı

Türkiye, Cumhuriyetin ilan edildiği ve her yıl Cumhuriyet Bayramı olarak kutlanan 29 Ekim’i bir kez daha kutlamaya hazırlanıyor...

Türkiye, Cumhuriyetin ilan edildiği ve her yıl Cumhuriyet Bayramı olarak kutlanan 29 Ekim’i bir kez daha kutlamaya hazırlanıyor. Milli Bayramlarda en çok tartışılan kurum ise hep Diyanet İşleri Başkanlığı oluyor.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde verilen, Diyanet’in hazırladığı son Cuma hutbesinde Cumhuriyete Bayramı'na yer verilmemesi yine büyük tepki toplamıştı.

Diyanet, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda da şehitleri ve zaferi Cuma hutbesinde anmış ancak Atatürk’ün adını hiç anmamıştı.

Kamuoyundan gelen büyük baskı Diyanet İşleri Başkanlığı’na bu tavrından geri adım attırdı. 29 Ekim için bir kutlama mesajı yayınlayan Diyanet, mesajında bir kez de olsa Atatürk’ün adına da yer verdi.

Diyanet o mesajında, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyoruz.  Milli mücadelenin bütün kahramanlarını, geçmişten günümüze vatan ve mukaddesat yolunda canını feda eden şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Ali Babacan'dan iktidara fahiş fiyat tepkisi AKP'li kadından vatandaşlara hakaret. Zıkkım yiyin Beyin yakan hutbe: Allah Tanrının belasını versin Ebru Şallı'dan duygulandıran 23 Nisan videosu