Ana Sayfa
18 Kasım 2020 ( 910 izlenme )
Reklamlar

Yasa tasarısı hazırlandı: Almanya’da ‘ülkücülük’ yasaklanıyor

Almanya, Fransa'dan sonra ülkücü hareketi yasak ve her türlü faaliyetini takip için yasa tasarısı çıkıyor. Tasarı, Merkel'in partisi CDU ile Yeşiller ve Liberal Parti tarafından hazırlanıyor. Bu üç partinin oyu yasağa yetiyor. Tasarı kanunlaşırsa, ülkücü dernek ve faaliyetler yasaklanacak.

Yasa tasarısı hazırlandı: Almanya'da 'ülkücülük' yasaklanıyor

Almanya ülkesinde ülkücü hareketi, faaliyetlerini, kuruluşlarını ve kuruluşlarını harekete geçirmek. 'Grauen WölfeGri Kurtlar' olarak adlandırdıkları Almanya'daki ülkücülere yasakla ilgili öneri, bu hafta içinde Alman Federal Meclisi'ne gelecek. Başbakan Merkel'in partisi CDU, Yeşiller ve FDP'nin imzası altında Yasakla ilgili önerinin altında var.

JUNA ÖRNEK ESKİ

Bu üç partinin oyu, yasanın geçmesi için yetiyor. Sol Parti'nin de tasarıya destek vereceği kesin gibi. Fransa'nın bu yöndeki kararının Almanya için örnek olduğu belirtiliyor. Tasarı, üç partinin Meclis Grup Başkanları Ralph Brinkhaus (52), Rolf Mützenisch (61) ve Christian Lindner (41) tarafından hazırlandı.

YAKINDAN TAKİP EDİLECEK

Bild gazetesinin seslerine ulaştığı tasarıda şu maddeler yer alıyor:

Alman Federal Meclisi, Federal Hükümeti, Avrupa'daki ve uluslararası alandaki partnerlerimizle birlikte “Ülkücü hareketin” Avrupa'daki azaltmak için gerekli tüm önlemleri almak,

Ülkücü hareketinin özellikle Almanya'daki faaliyetlerini takip etmek ve anayasal devletimizin imkânları ile bunlara karşı koymak,

Anayasamıza ve toplum değerlerine, insan onuru ve uluslararası anlayışa aykırı her türlü faaliyete bir şekilde karşı çıkma ilkesi, bu hareketin derneklerinin yasaklanması için gereken işlemler yapmak, hukuki dönüşümünü yapmak.

TÜRK VEYA ALMAN FARK ETMİYOR

CDU iç politika uzmanı Marian Wendt, “Aşırı sağ düşüncelerin, ister Alman ister Türk olsun, bizde yeri yoktur. Ülkücüler, aşırı milliyetçidir. Türklerin üstün ırklı ve abartılara inanırlar. Aşırılık yanlılarını yasaklamak istiyoruz ”dedi.

Fransa bir süre önce ülkücü harekete yasak getirmişti. Fransa'dan önce Avusturya, ülkücü harekete geç takip yasaları çıkarmış, bozkurt işareti yapanlara ağır para cezaları kesilmeye başlamıştı.

Kaynak: SÖZCÜ

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Bankada parası olanlara kötü haber geldi İşte 30 Ağustos Yasağının Arka Planı! ‘Hain, alçak, adi, soysuz Vahdettin’ Özgür Özel Süleyman Soylu'yu Yerden Yere Vurdu Meclis Karıştı "Mafyadan 10 Bin Dolar Alan Namussuz"