Ana Sayfa
17 Mart 2021 ( 273 izlenme )
Reklamlar

Yemen'de aç kalan halk Hükümet Sarayı'nı bastı

Orta Doğu ülkesi Yemen’de, hayat pahalılığını protesto etmek amacıyla toplanan halk, geçici başkent Aden’de bulunan hükümet sarayını bastı. Meaşık Başkanlık Sarayına düzenlenen baskının "planlı ve silahlı bir eylem" olduğu bildirildi.

AA’da yer alan habere göre, Yemen'de hayat pahalılığını protesto eden yüzlerce gösterici, geçici başkent Aden'de hükümetin yönetim merkezi Meaşık Sarayı'nı bastı.

HAYAT ŞARTLARININ KÖTÜYE GİTMESİ PROTESTO EDİLDİ

Geçici başkent Aden'de bir araya gelen göstericiler, yerel para biriminin değer kaybetmesi, kamu hizmetindeki yetersizlik ve hayat şartlarının kötüye gitmesini protesto etti. Ayrıca protestocuların saray muhafızları tarafından herhangi bir mukavemetle karşılaşmadan hükümetin yönetim merkezi Meaşık Sarayı'na girdiği aktarıldı.

İKNA SONUCU AYRILDILAR

Protestocuların, bakanların konakladığı özel bölümlere girdikleri de belirtildi. Baskın sırasında sarayda herhangi bir yetkilinin olup olmadığına ilişkin ise henüz bilgi verilmedi. Emniyet Müdürü ile binadaki bazı milletvekillerinin göstericilerin binadan ayrılmaları için sarf ettiği ikna çabalarının sonuç verdiği ve yüzlerce eylemcinin, Saraydan ayrıldığı ifade edildi.

Yemen'de, 18 Aralık 2020'de, yönetim ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) tarafından desteklenen ayrılıkçı Güney Geçiş Konseyi (GGK) arasında imzalanan Riyad Anlaşması çerçevesinde, Muin Abdulmelik başkanlığında 24 bakandan oluşan yeni hükümet kurulmuştu.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İşte çok ünlü o siyasetçi:BU REZİL EŞCİNSEL KASET, 3 PAUN KAYBETTİRİR! İYİ Parti Yozgat İl Başkanı hayatını kaybetti Tuğba Ekinci "Benden sonra umre" deyip kalça dansı yapınca tepki çekti Kılıçdaroğlu Erdoğan ve Bahçeli'ye çok ağır konuştu! "Karaktersiz, yüzleri bile kızarmaz bunların!"