Ana Sayfa
04 Şubat 2020 ( 1608 izlenme )
Reklamlar

Yıldız Teknik Üniversitesi'nde çocuk evliliği dersi

Yıldız Teknik Üniversitesi'nden gelen “inceleme” açıklamasında sonra Bedri Gencer dün derslere başladı.

Türkiye günlerdir Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) FenEdebiyat Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü'nde görevli Prof. Dr. Bedri Gencer'in, Elazığ depreminin ardından sosyal medya hesabı üzerinden afetleri çocuk evliliklerinin yasaklanmasına bağlayan paylaşımını konuşuyor.

Gencer yaptığı paylaşımda “Allah’ın helal kıldığı yaşta evliliği tecavüz sayarak, mutlu yuvaları bozarak, gayretullaha dokunmayalım. Az kaldı” dedi. Gerici profesör, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımı, gelen tepkiler üzerine kaldırmak zorunda kaldı.

Tepkilerin ardından Bedri Gencer çocuk yaşta evliliği şu sözlerle savunmuştu:

“Allah’ın helal kıldığı yaşta evliliği tecavüz sayarak, mutlu yuvaları bozarak gayretullaha dokunmayalım.”

Yıldız Teknik Üniversitesi konuyla ilgili açıklamada bulundu.

Yıldız Teknik Üniversitesi'nin açıklamasında Bedri Gencer'in mesajına ilişkin "haddini aşan" ve "kabul edilmesi mümkün olmayan" denilerek inceleme başlatılacağı duyuruldu.

DERSLERE BAŞLADI

Yıldız Teknik Üniversitesi'nden gelen “inceleme” açıklamasında sonra Bedri Gencer dün derslere başladı.

Bedri Gencer, sosyal medya hesabından ilk dersinde “çocuk evliliğini” anlattığını şöyle duyurdu:

“Ulu Hakanın Ulu Çınarı Adını Sultan II.Abdülhamid’in Yıldız Sarayından olan Üniversitemizde bugün ders başı yaptık elhamdülillah. Hayırlı olsun Verdiğimiz Sosyoloji dersinin içeriği aile ve hukuk sosyolojisinden meşrûiyet/yasallık,çocuk/erken evlilik gibi konularla zenginleşecek

Bugünkü ilk derste sosyolojiye giriş yanında gündemdeki erken evlilik yaşı ve mülkün temeli adaletzulüm ilişkisi açısından gayretullaha dokunma temasının derin bir sosyolojik açıklamasını yaptık. Hayretle dinleyen öğrenciler, ‘Keşke bunu ilerigeri konuşan herkes dinlese’ dediler.”

Kaynak: Odatv.com

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Akaryakıta kallavi bir zam daha! Motorinin litresi 39 lirayı aşacak AKP ve MHP engellemeye çalışmıştı! Ekrem İmamoğlu'nun şarkılı yanıtı AKP'yi çok kızdıracak Sedat Peker'e suikast alarmı Muhsin Yazıcıoğlu helikopter kazasından önce Beni öldürmek istiyorlar demiş