Ana Sayfa
06 Aralık 2021 ( 5550 izlenme )
Reklamlar

Yılmaz Özdil müjdeyi verdi. AKP'lilerde büyük telaş başladı

Gazeteci Yılmaz Özdil, Türkiye Barolar Birliği Başkanı'nın Ramiz Erinç Sağkan olmasının ardından "Barolar Birliği seçimi, tıpkı böyle kazanacağımız seçimin müjdecisidir." ifadelerini kullandı.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanlığına, 348 delegeden 182'sinin oyunu alan Ankara Barosu Başkanı Ramiz Erinç Sağkan seçildi. Diğer aday Metin Feyzioğlu ise 156 oy aldı. 10 delege ise başkanlık seçimi için oy kullanmadı.

ÖZDİL'DEN DİKKAT ÇEKEN MESAJ

Türkiye Barolar Birliği Başkanı’n Ramiz Erinç Sağkan seçilmesinin ve Metin Feyizoğlu döneminin sona ermesinin ardından Yılmaz Özdil dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Özdil sosyal medyada hesabından, “Cüppeyi ilikleyenler kaybetti, bileğine kelepçe takılmasını göze alarak cüppeye düğme taktırmayanlar kazandı… Türkiye Barolar Birliği seçimi, tıpkı böyle kazanacağımız seçimin müjdecisidir.” ifadelerini kullandı.


TEBRİK YAĞDI

Öte yandan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanlığı’na seçilen Erinç Sağkan’ı kutladı.

ERİNÇ SAĞKAN KİMDİR?

Aslen Gümüşhane ilinin Şiran ilçesinden olan Erinç Sağkan ilk ve orta öğreniminden sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

Ankara Barosu'nun çeşitli kurul ve merkezlerinde çalıştıktan sonra; 20102012 yılları arasında Ankara Barosu Yönetim Kurulu üyeliği , 20142016 yılları arasında Ankara Barosu Genel Sekreterliği, 2016 yılından itibaren ise Ankara Barosu Başkan Yardımcılığı yaptı.

Ankara Baro başkanlığına aday olan Erinç Sağkan, rakiplerine oranla en yüksek oyu alarak başkan seçildi. Seçimlere, Demokratik Sol Avukatlar grubu adayı olarak giren Erinç Sağkan 7 bin 227 oy ile baronun yeni başkanı seçilmişti.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

T.ERDOĞAN'IN İDLİB İNADI BAKIN NEDEN? RTÜK'ten TV Kanallarına: Yangınları Göstermeyin... Gençlik festivalinin yasaklanma nedeni ortaya çıktı. Hep bir ağızla bakın ne söylediler. Z kuşağı kararı verdi Ünlü profesörümüz net konuştu, büyük deprem için kalan süreyi de kısalttı