Ana Sayfa
20 Kasım 2019 ( 144 izlenme )
Reklamlar

Yoksullar Sosyal Yardımlarla Oy Deposu!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, seçim olduğu yıllarda sosyal yardımlara ayrılan bütçenin arttığının görüldüğünü belirterek “ Bu durum bakanlık bütçesindeki yardımların, parti yardımı gibi dağıtıldığını ortaya koyuyor” dedi.

Aykut Erdoğdu, bakanlığın söz konusu üç yıla ait hesapları incelendiğinde, sosyal yardımlar için seçim olmayan 2016’da 15 milyar 222 milyon ayrılmasına karşın 12 milyar 615 milyon TL’lik yardım yapıldığını bildirdi. “Yani bakanlık seçim olmayan yıl, sosyal yardım için ayrılan ödenekten 2 milyar 600 milyon TL kısmış” diyen Erdoğdu şöyle devam etti:

“Aynı bakanlık Cumhurbaşkanlığı sistemi için referandumun yapıldığı 2017’de sosyal yardımlar için ayrılan 13 milyar 635 milyonluk ödeneğin neredeyse tamamını harcamış. Cumhurbaşkanlığı ile parlamento seçimlerinin yapıldığı 2018 yılında ise 14 milyar 977 milyon lira ayrılan sosyal yardım ödeneği yetmemiş ve 1 milyar 112 milyon TL ek ödenek alınmış. Bu da gösteriyor ki, Aile Bakanlığı bütçesindeki sosyal yardımlar, AKP’ye oy getirmek için kullanılmış. Daha açık ifadeyle, devletin bütçesinden çıkan sosyal yardımlar, parti yardımı gibi dağıtılmış.”

SÖMÜRÜ VAR

Bakanlığın 2018 yılı toplam harcamasının 28 milyar 765 milyon, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü’nün harcamasının ise 15 milyar 798 milyon TL olduğuna işaret eden Erdoğdu, “Bakanlık, seçimin olmadığı 2017’de yaklaşık 22 milyarlık genel bütçesinin 12 milyar lirasını sosyal yardım olarak dağıtırken Cumhurbaşkanlığı ile parlamento seçimlerinin yapıldığı 2018’de 28.5 milyar liralık genel bütçesinin yaklaşık 16 milyar lirasını sosyal yardım olarak dağıtmış. AKP yoksulluğu gidermek yerine, bu durumdan yararlanmayı ve halkın bütçesiyle halkı sömürmeyi tercih ediyor” değerlendirmesini yaptı.

yuzdeyuzhaber

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Motorine büyük zam Naci Görür deprem sonrası Gemlik ile ilgili flaş gerçeği açıkladı Erdoğan: FETÖ'nün en büyük siyasi ayağı Kılıçdaroğlu'dur Parayla vatandaşlık satılmasını böyle ti'ye aldı