Ana Sayfa
24 Kasım 2020 ( 80 izlenme )
Reklamlar

Yolsuzluk Yapan Değil Bitiren Denetlenecek!

Türkiye'de akıllara ziyan uygulamalara bir yenisi daha eklendi, ülkede artık yolsuzluk yapanlar değil temizleyenler denetlenecek.

AKP’den CHP’ye geçen belediyelerdeki Sayıştay raporlarını eleştiren Saygı Öztürk. Belediyelerin AKP’de bulunduğu dönemde hazırlanan Sayıştay raporlarına değinerek, “İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri’nin AKP’de olduğu dönemde Sayıştay denetimleri yapıldığında, hemen hiçbir eleştiri getirilmemesi son derece ilginç bir durumdu. Bir belde belediye başkanlığında bile mutlaka eksiklikler belirleyen denetçiler, sıra AKP’li belediyelere gelince bir şey bulunmamış gibi işlem yapıyordu.” ifadelerine yer verdi.

Öztürk yazısında Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin üç şirketinin denetime alındığını belirtti.

İşte Saygı Öztürk’ün bugün yayınlanan yazısı:

İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri’nin AKP’de olduğu dönemde Sayıştay denetimleri yapıldığında, hemen hiçbir eleştiri getirilmemesi son derece ilginç bir durumdu. Bir belde belediye başkanlığında bile mutlaka eksiklikler belirleyen denetçiler, sıra AKP’li belediyelere gelince bir şey bulunmamış gibi işlem yapıyordu.

YOLSUZLUĞU TEMİZLEYENE DENETLEME

Dün itibariyle Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin üç şirketi denetime alındı. 5 denetçi belediyenin yanı sıra şirketlerin 2020 yılı denetimini gerçekleştirilecek. Denetim sonucunda hazırlanacak raporlarla, idarenin gelir gider malları ile bunlara ilişkin hesapların, işlemlerin kanunlara, hukuki düzenlemelere uygunluğu, mali rapor tablolarının güvenirliğine ilişkin görüşler ortaya konulacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Kanal İstanbul ile ilgili afişlerini soruşturma konusu yapan iktidar, bu döneme ilişkin usulsüzler belirlerse neler yapmaz ki…

Tamam da, geçmiş döneme ilişkin hep rantlardan söz edenler, neden bunları yargıya intikal ettirmiyor bu da ayrı bir soru olarak karşımıza çıkıyor. Son olarak kooperatiflere dikkat! Kooperatif adı altında kimler kazanıyor. İşleri “Yolunda” olanlar kimler? Araştırılmasında yarar var. 29 yerde “Adalet” geçiyor Adalet dillerden düşmüyor. Adaletin bu kadar tartışma konusu olması, ülkemizde adaletin sağlıklı bir biçimde yürümediği anlamına da geliyor.

YOLSUZLUK AYETLERİ...

Tayyar Altıkulaç’ın, Mehmet Nuri Yılmaz’ın Diyanet İşleri Başkanlığı döneminde müşavirlik, özel kalem müdürlüğü görevlerinde bulunan, Atatürk portreleri yapan Mehmet Topkaya, birkaç yıl önce onlardan birisini de gazetemize armağan etmişti. Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan emekli olan Topkaya, “Hakhukukadalet” sözcüklerinin dillerden düşmediği şu günlerde, ülke yöneticilerine bir hatırlatmada bulundu. Mesajını okuyoruz: Kur’anı Kerim’de en az 29 yerde adaletten bahseden ayet var: Ali İmran 18 21, Nisa 358127129135, Maide 84295106, Enam 115152, Araf 159 181, Enfal 58, Yunus 44754, Nahl 7690, Hac 25, Ahzab 5, Şura 15, Hucurat 9, Rahman 9, Hadid 25, Mümtehıne 8, Talak 2’nci ayette bunlar okunabilir. Hepsi önemli ama Nahl 90’ncı ayet, ülkemizdeki 84 bin 684 camide her cuma hutbesinde imamlar tarafından mealiyle birlikte okunur. Orada ‘Şüphesiz Allah adaletle emreder’ diye başlar.

Allahın adalet emrettiğini hatırlayınız ve gereğini de yerine getiriniz.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Sabahattin Önkibar Hadi Özışık’ı yorumladı Kırılma 7.2 büyüklüğündeki bir depremi tetikeyebilir AKP'li belediye başkanından kendisine tepki gösteren depremzedelere skandal sözler Mehmet Alkan’dan Bahçeli’ye zehir zemberek mektup