70 yaşındaki yurttaştan ders gibi ekonomi eleştirisi: Çin modeliymiş; hadi canım sende

1085 izlenme 18 Ocak 2022
Reklamlar
Sokak röportajı kısa sürede sosyal medyanın gündemine oturan 70'li yaşlarındaki bir yurttaşın ekonomi eleştirisi: "Çin'de sağlık bedava, okul bedava, yol bedava, konut bedava. Çin modeliymiş... Hadi canım sende."

'Ortaya Karışık' isimli bir Youtube kanalına konuşan yurttaş, sosyal medyada gündem oldu. 70'li yaşlarına yaklaştığını söyleyen yurttaş, hem mevcut iktidarın ekonomi politikalarını eleştiren hem de geçmiş döneme ilişkin konuştu.

'ÇİN MODELİYMİŞ... HADİ CANIM SENDE'

İktidarın 'Çin modeli' açıklamalarına tepki gösteren yurttaşın videosunda şu cümleler öne çıktı:
 
"Çin modeliymiş; Çin'in yüzde 80'i devletin; var mı özelleştirme? Çin'de sağlık bedava, okul bedava, yol bedava, konut bedava. Çin modeliymiş... Hadi canım sende. Çin dünya pazarını eline almış. Sen gümrük vergisini kaldırıyorsun, tabi gelir o mal. İstihdam yok, akşama kadar zam. Benzin bulduk diyorlar seçimlere doğru; o da yok."

'SERBEST PİYASA EKONOMİSİNİ BU ÜLKE KALDIRAMAZ'

Türkiye tarihinde '24 Ocak kararları' olarak bilinen özelleştirme kararlarına da atıf yapan yurttaş, "Turgut Özal, 24 Ocak kararlarıyla serbest piyasa ekonomisini soktu ülkeye. Serbest piyasa ekonomisini bu ülke kaldıramaz" dedi.

'TEKELCİ KAPİTALİSLER SERMAYENİN DOSTU'

"Bu özelleştirme paralarını ne yaptılar?" diye de soran yurttaş, "Tekelci kapitalistler, sermayenin dostu. Bu iş adamları ülkeyi batırır, batırdılar" diye konuştu.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Son Dakika: İzmir, İstanbul ve Bursa'da deprem meydana geldi Yeni Şafak gazetesi Ece Üner'i hedef aldı Peker’den Erdoğan mesajı Tayyip Erdoğan'ın eski yol arkadaşı Abdüllatif Şener'den bomba iddia: "AKP büyük oy kaybı yaşayacak"