Ana Sayfa
14 Nisan 2021 ( 161 izlenme )
Reklamlar

AA, 2018'deki Montrö'yü savunan haberini sildi!

Montrö Boğazlar Sözleşmesi konulu bildiri yayınlayarak kaygılarını dile getiren amirallerin gözaltına alınmasının ardından AK Partili isimler Montrö'yü hedef almaya başlamıştı. Anadolu Ajansı'nın da 2018 yılında yayınladığı "ABD şimdi de Montrö'yü zorluyor" başlıklı analiz haber ortaya çıkmıştı. AA, söz konusu haberi yayından kaldırdı.

Türkiye'nin boğazlar üzerindeki hakimiyetini egemen kılan Montrö Boğazlar Sözleşmesi hakkında bildiri yayınlayan emekli amirallerin gözaltına alınmasının ardından AK Partiye yakın medya ve isimler Montrö'yü hedef almaya başlamıştı. 

Montrö'ye sahip çıkmanın "ABD oyunu" olduğunu ve Emekli amirallerinin Montrö'yü savunarak Kanal İstanbul'a karşı çıkmasını "ABD operasyonu" olarak yansıtan iktidara yakın medyanın tutumu dikkat çekmişti. Ancak Anadolu Ajansı'nın 5 Mart 2018'de "ABD şimdi de Montrö'yü zorluyor" başlıklık haberi ortaya çıkmıştı.

"Terör gruplarını açıkça silahlandırmaktan çekinmeyen ABD, Karadeniz’de askeri varlık göstermek suretiyle Montrö Boğazlar Sözleşmesi’ni esnetmeye ve zorlamaya yönelik alışıldık tavırlarını sürdürüyor." ifadelerinin kullanıldığı haberde Montrö'yü ABD'nin istemediği yazılmıştı.

AA HABERİ YAYINDAN KALDIRDI

AK Parti'ye yakın medyanın ve isimlerin Montrö'yü hedef almasıyla Anadolu Ajansı'nın söz konusu haberi silmesi de dikkat çekti. AA'nın haberine artık ulaşılamıyor ama ajansın resmi sosyal medya hesabında paylaşım hala duruyor.

Haberin silinmesinin 7 Nisan'da AA'nın Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı'nın görevi bırakıp yerine Serdar Karagöz'ün geldiği döneme denk gelmesi de dikkat çekti. 

AA'nın haberi şu şekildeydi:

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

ABD'den 29 Ekim'de büyük düşmanlık Kemal Özkiraz’la MHP birbirine girdi. Bahçeli’nin sağ kolu da karıştı The Guardian: IŞİD üyeleri, Türkiye üzerinden sahte pasaportlarla AB ve ABD'ye giriyor Melih Gökçek'e camide şok. Cemaat Gökçek'in yüzüne zehir zemberek sözler söyleyip camiyi terk etti