Ana Sayfa
01 Eylül 2022 ( 1475 izlenme )
Reklamlar

Afgan ev sahibi, Gültekin Uysal'ı evden çıkardı

Ekonominin kötü gidişatı siyasi parti liderlerini de etkilemeye başladı. Kira zamları herkesi zor duruma sokarken, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal da kira zammından etkilendi. Afgan ev sahibinin isteği üzerine evini boşaltmak zorunda kaldı.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın İstanbul'da oturduğu evin Afganlı sahibi, “Afganistan'dan akrabalarım gelecek” diyerek, evin boşaltılmasını istedi.

Sözcü'den Cem Yıldırım'ın haberine  göre Uysal'ın büyük kızı Berrin, geçen yıl İstanbul'da Anadolu Lisesi'ni kazanınca annesi Hatice Uysal ile birlikte İstanbul'a taşındı ve Zeytinburnu'nda bir ev kiraladılar. Uysal, Afgan uyruklu ev sahibi ile TÜİK'in yıllık ortalama kira artışları konusunda anlaşmıştı. Ancak hükümetin bu yıl kiralara yüzde 25'den fazla zam yapılamayacağı kararının ardından ev sahibinin tutumu değişti.

Yüzde 25 zammı az bulan ev sahibi Uysal'ın evden çıkmasını istedi. “Afganistan'dan akrabalarım gelecek, ev bizim aileye lazım” dedi. DP lideri Uysal, bu gerekçeyi inandırıcı bulmasa da itiraz etmedi, aynı sitede başka bir kiralık daire tuttu. Uysal, “Konut sorunu herkesin başında bir dert. Bizim ev sahibi de ‘Almanya'dan oğlum gelecek' misali Afganistan'dan akrabalarının geleceğini söyleyip tahliye istedi, biz de taşınıyoruz'' dedi.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Esad, Erdoğan ile görüşme şartını açıkladı Yarın dananın kuyruğu kopacak. Nefesler tutuldu her şey belli olacak Kara haber geldi. Hatay merkez yıkıldı. 1999 depreminden beter Kılıçdaroğlu'ndan Tarihi Konuşma!