AKİT TV'de Ortalık Karıştı, Davutoğlu Çıldırdı!

7849 izlenme 22 Mayıs 2020
Reklamlar
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile Yeni Akit Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali İhsan Karahasanoğlu, Akit TV canlı yayınında birbirine girdi. Davutoğlu, Karahasanoğlu'na "Senin dilinle beynin arasında bir ilişki var mı!" dedi.

Eski Başbakan ve Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Akit TV stüdyolarında Yeni Akit Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali İhsan Karahasanoğlu, Fatin Dağıstanlı, Kenan Alpay ve Akit TV Haber Koordinatörü Muharrem Coşkun'un sorularını yanıtladı. Karahasanoğlu ile Davutoğlu arasında sert bir tartışma yaşandı.

ONU DOĞU PERİNÇEK'E DESTEK VERENLERE SOR

Karahasanoğlu, "Bana başörtü mağduru, ayağı kesilmiş Bursa'daki imam hatipli Nilüfer'in..." diye devam etmek isterken Davutoğlu öfkelenerek "Onu Doğu Perinçek'i destekleyenlere sor!" diye sesini yükseltti. Karahasanoğlu'nun "CHP'ye de soralım mı?" sorusu üzerine Davutoğlu, "Ona da sor, ben burada CHP'nin avukatı değilim. Hiçbir zaman da olmadım. Hayatım CHP zihniyetiyle mücadele etmekle geçti. Ama siz de AK Parti'nin avukatı değilsiniz. Yanlışlıkların avukatlığını yapmayın. Allah'tan korkun" diye konuştu.

SESİNİZİ YÜKSELTMEYECEKSİNİZ

Bunun üzerine Davutoğlu, "Niye bağırıyorsun, niye sesini yükseltiyorsun Ali İhsan Bey" diyerek araya girdi ve "Bir kere burada siz soru soran bir gazetecisiniz, ben de cevap veren bir başbakan ve genel başkanım. Siz, soru soran bir muhatapsınız ben de bir ilim insanıyım. Siz bir insanınız, ben de bir insanım. Sesinizi yükseltmeden konuşacaksınız." ifadelerini kullandı.

İKİ ELİM YAKALARINDA OLACAK

Gerilimin tırmandığı stüdyoda Davutoğlu, "Ali İhsan Bey, bağırarak haklı çıkamazsınız. Vicdanınız sizi rahatsız ediyor Şehir Üniversitesi'ne yapılan dolayısıyla, ben biliyorum. O vicdanınızın sesini bastırmaya çalışıyorsunuz. Bastırmayın. Bu Şehir Üniversitesi'nin kapısına kilit vuranların, Bilim Sanat Vakfına kayyum atayanların bu dünyada da ahirette de iki elim yakalarında olacak. Şehir Üniversitesi'nde gayri hukuki herhamgi bir işlem olmadı." ifadelerini kullandı

.'BAHÇELİ'YE KOALİSYON İÇİN GİTTİĞİMDE '1725'TEN AKLANSINLAR' DEDİ
 
Davutoğlu'nun sözlerinin bir bölümü de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yönelikti. Davutoğlu, "Ben Bahçeli'ye koalisyon için gittiğimde önüme koyduğu ilk maddelerden birisi 1725'ten aklansınlar sonra konuşalım olmuştu. Saatini 17:25'e ayarlayıp o saat önünde Can Dündar ile poz veren de Sayın Bahçeli'dir" açıklamasında bulundu. 

'DARBEYİ CUMHURBAŞKANINA SORACAKSINIZ'

Davutoğlu, gündeme gelen darbe tartışmalarının ardından "Bir darbe tehdidi var mı?" sorusuna ise "Onu Cumhurbaşkanı'na soracaksınız. Bu soruları bana bu kadar rahatlıkla sorduğunuz göre ümit ederim Cumhurbaşkanı'na da sorarasınız. Bir gün davet edin, bu açıklıkta sorabilirseniz, ben de dinlemek isterim" dedi. Davutoğlu, "Yarın bir darbe teşebbüsü olursa yerimiz seçilmiş Cumhurbaşkanı'nın, seçilmiş Meclis'in yanındadır. Kimsenin bir tereddütü olmasın" diye konuştu. 

FETÖ'YE KARŞI MÜCADELE KARARLILIĞI GÖSTERDİM

Başbakanlık görevi sırasında, halen tutuklu olan Mehmet Dişli’nin tasfiye edilmesi kararının nasıl uygulanmadığını şöyle anlattı:

“2015 YAŞ’ına giderken MİT Müsteşarı titiz bir çalışma ile liste sundu. Bunların tasfiyesini iki kademeli olarak yapalım dedik. O dönem sayın Hulusi Akar ve sayın Cumhurbaşkanımızla bir araya gelerek bunların iki kademeli tasfiyesini öne aldık. Bir grubu şimdi, diğer grubu sonra… Mesela Mehmet Dişli’nin kesinlikle emekliye sevk edilmesi konusunda ben de MİT Müsteşarı da çok ısrarcı olduk. Bunu MİT’ten gelen bir rapor üzerine söyledim. Ve son geceye kadar da Dişli’nin emekliye sevki söz konusuydu. Son gece kanaat değişti. Ama bu kanaat benim sebebimle değişmedi. Bu devlet şeyi ile… Girmek istemem detayına… Ama şu bilinsin ki ben FETÖ’ye karşı tek bir FETÖ mensubu kalmayınca kadar mücadele kararlığı gösterdim.” 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

7.5 büyüklüğündeki deprem Malatya'da 7 katlı binayı böyle yıktı Pendik'te dükkan sahibinden kiracısına tehdit: Eşinin dul kalmasını istemiyorsan çık AKP'li Vekil Erdoğan'ın B Planını Açıkladı! Ünlü banka Standard Chartered doların alev alacağı tarihi açıkladı