Ana Sayfa
31 Ekim 2021 ( 493 izlenme )
Reklamlar

Akkuyu Nükleer Santrali'nde patlama

Mersin’de yapılan itirazların sonuçsuz çıkmasıyla birlikte yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali alanındaki bir trafoda, benüz belirlenemeyen sebeplerden dolayı yangın meydana geldi.

Mersin Akkuyu Nükleer Santralı’nda henüz belirlenemeyen bir sebeple elektrik trafosunun patlaması sonucu yangın meydana geldi.

"MERSİN'İN BELASI"

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Mersin Akkuyu Nükleer Santrali'nin yapımı sırasında defalarca çatlak medyana geldiğini belirterek şu cümleleri kullandı:

"Daha kurulma aşamasında zemininde defalarca çatlaklar meydana geldi. Yol çalışmaları için patlatılan dinamitler sayesinde çevre evlerde büyük hasarlar oluştu. Şimdi de trafosunda yangın çıkıyor."

"Bu nükleer santral Mersin'in, Türkiye'nin belası olmuştur" sözlerini kullanan Başarır, şu şekilde devam etti:

 "Dünyanın en pahalı elektrik enerjisini Ruslardan satın alacağımız, nükleer atıkların nerede depolanacağının belirsizliği yetmiyormuş gibi daha yapımında yaşanan can güvenliği sorunları, ileride de denetimsiz, kontrolsüz, bir nükleer santral inşa edileceğinin göstergesidir. Bu nükleer santral Mersin'in, Türkiye'nin belası olmuştur."

AKKUYU'YA KARŞI YURTTAŞLAR: ÇERNOBİLLER OLMASIN

Projenin başladığı tarihlerde çeşitli itirazlarını dile getiren yurttaşlar ve Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) yaptığı açıklamalarda nükleer kararının ihtiyaç değil siyasi bir talep olduğuna dikkat çekmiş ve "Çernobiller, Fukuşimalar olmasın" diyerek çeşitli açıklamalarda bulunmuşlardı.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

'Türkiye Virüsleri İnceleyemiyor' Cemal Enginyurt'tan Saray'a çok konuşulacak çıkış. Paylaşımı görenler iktidar kulislerinde gülüyor Meclis olağanüstü toplanıyor Mansur Yavaş kendisiyle televizyona çıkmak isteyen Melih Gökçek'e böyle yanıt verdi: Tedavi olsun muhatap olurum