Ana Sayfa
03 Temmuz 2021 ( 706 izlenme )
Reklamlar

AKP'de toplu istifa

Samsun'un Terme ilçesinde AKP'den istifa eden 150 kişi Gelecek Partisi’ne katıldı...

AKP'de üst üste gelen istifa haberlerine bir yenisi eklendi.

Samsun'un Terme ilçesinde AKP'den istifa eden 150 kişi Gelecek Partisi’ne katıldı.


NE OLMUŞTU?

Samsun’da ‘rüşvet’, Terme’de ‘zimmet’ iddiaları gündemden düşmezken, Terme Belediyesi’nde yaşandığı öne sürülen ‘zimmet iddiası’ tartışmaları, belediye ile AKP İlçe Yönetimi’ni ters düşürdü. AKP ilçe yönetiminden 3 isim istifalarını yönetime verdi.

Terme’de yaşanan bu gelişme ‘adeta sır gibi saklanmaya çalışırken’, istifaların belediyedeki zimmet iddialarıyla ilgili AKP İlçe Başkanı Osman Mümin Ertan’ın yaptığı basın açıklamasının yol açtığı öne sürüldü. Zimmet iddiasıyla ilgili soruşturma açmamakla suçlanan Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç’a yakın isimler olduğu öne sürülen ilçe yöneticilerinden Süleyman Karapıçak, Yaşar Akçay ve Abdullah Ayan’ın, ilçe başkanına tepki olarak istifa ettiği iddia edildi.

AKP İlçe Başkanı Ertan’ın açıklamasında ‘Başkan Kılıç’ı korumadığı ve aralarının iddialar nedeniyle iyi olmadığı da öne sürüldü.

Bu arada istifa eden isimlerden başka 5 ismin daha istifa etmek için harekete geçtiği ancak son anda vazgeçtikleri de öne sürüldü. İstifalarla ilgili olarak AKP İl Yönetimi’nden ve İlçe yönetiminden henüz bir açıklama yapılmadı.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Kadınlara "Neden oruç tutmuyorsunuz" dedi dayağı yedi. Cami avlusunda oruç provakasyonu Cengiz Holding’in yaptığı 34 milyon TL’lik bağış vergiden düşülecek! Benzin ve motorin zammı durmuyor! Nevşin Mengü, AKP'li isimlerin çirkin mesajlarını ifşa etti