Ana Sayfa
11 Eylül 2019 ( 1755 izlenme )
Reklamlar

AKP'de toplu istifa... Devamı gelecek iddiası

İzmir’de, AKP Aliağa İlçe Başkanı Kazım Sayın ve 7 ilçe yöneticisi istifa etiklerini açıkladı. Kısa süre içerisinde AKP'de Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu için il ve ilçe teşkilatlarından toplu istifalar geleceği iddia edildi.

Sayın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "14 Mart 2018’de başladığım AK Parti Aliağa İlçe Başkanlığından, Yönetim Kurulum ile beraber bugün ayrılmış bulunmaktayız” dedi. İstifalar sonrası ise AKP’de hareketlilik yaşandığı ifade edildi.

Edinilen bilgilere göre, 3 Temmuzda gerçekleşen meclis toplantısında, Aliağa Belediye başkanı Serkan Acar’ın, belediyeye meclisinden 180 milyon TL borçlanma yetkisi alması ve vergi ve sigorta borçlarına mahsup edilmek üzere, belediyeye ait 59 adet gayrimenkullerin Hazine ve Sosyal Güvenlik Kurumu’na devredilmesi kararlarının AKP’de istifaların nedeni olduğu öne sürüldü.

Birgün'den Aycan Karadağ'ın haberine göre, AKP İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin oy çokluğu ile alınan meclis kararlarından rahatsız olduğu ve bu nedenle Aliağa İlçe Başkanı Kazım Sayın’ı suçladığı ifade edildi. İlçe başkanı Kazım Sayın’ın ise kararların çıkmasının sorumluluğunun kendisinde değil, meclis üyelerinde olduğunu söylediği kaydedildi.

Bu gelişmeler üzerine Sürekli, AKP’nin Aliağa Meclis üyelerini il binasına çağırdığı ve meclis üyelerine sert bir şekilde eleştiri yaptığı öğrenildi.

Yaşanan gelişmelerin ardından önce 4 meclis üyesi, AKP İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin kendilerine karşı tavrından dolayı istifa ettiklerini açıklamışlardı. Sürekli’nin Kazım Sayın ile çalışmak istemediği ve bunu genel merkeze ilettiği belirtildi. Ardında da Sayın ve 7 yöneticinin istifalarını verdiği kaydedildi.

AKP'den istifa ederek yeni parti kurma çalışmalarına başlayan Ali Babacan ve AKP'nin kesin ihraç istemi ile disipline sevk ettiği eski Başbakan ve AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu için de toplu istifaların geleceği iddia edildi.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Tony Blair’ın kurduğu enstitü Erdoğan’a ‘otoriter lider’ dedi Kılıçdaroğlu Bay Kemal Sözü verdi: Birkaç ay araç almayı ertelerseniz size ikinci el araba parasına sıfır araba aldıracağım Bu fotoğrafı da paylaştı. Erdoğan'ın eski doktoru Turhan Çömez AKP'lilerin nasıl zengin olduklarını açıkladı Akşener'e saldırmak istediler... Yaralılar var