Ana Sayfa
27 Ağustos 2021 ( 2755 izlenme )
Reklamlar

AKP'den Devlet Bahçeli'ye bir şok daha

Devlet Bahçeli, Türk askerinin Afganistan'dan çekilmemesi gerektiğini söylemişti. AKP hükümetinin aldığı kararla Mehmetçik Afganistan'dan çekilmeye başladı. Dün ilk 345 kişilik kafileyi taşıyan tahliye uçağı Ankara'ya indi. Taliban Sözcüsü Zabibullah Mücahid, Afganistan'da Türk askeri istemediklerini açıklamıştı.

Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nda görevli Mehmetçiğin tahliyesine başlandı. İlk olarak Türk Hava Kuvvetlerine ait nakliye uçağıyla Kabil'den Pakistan'ın başkenti İslamabad'a giden Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları, daha sonra buradan Türk Hava Yollarının TK 6889 seferiyle Ankara'ya hareket etti. İçinde 345 yolcunun bulunduğu uçak, saat 11.45'te Esenboğa Havalimanı'na indi.

"ASKERİ UNSURLARIMIZIN AFGANİSTAN'I TERKİ DÜŞÜNÜLENEYECEKTİR"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Türk askerinin Afganistan'dan çekilmemesi gerektiğini söylemişti. Bahçeli, "Türkiye'nin Afganistan'daki varlığı meşrudur, dostanedir, barışçıdır, bu ülkenin istikrar ve güvenliğine destek mahiyetlidir. Bu nedenle askeri unsurlarımızın Afganistan'ı terki düşünülemeyecektir." demişti.

"ANADOLU COĞRAFYASINI TEHLİKEYE ATMAK DEMEKTİR"

Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun mehmetçiğin derhal Afganistan'dan tahliye edilmesi gerektiğini söylemesine de sert çıkmıştı. Bahçeli, "Türkiye ile Afganistan'ın yüz yıllık tarihi, kültürel ve inanç bağları Kabil'deki mevcudiyetimizin mazereti ve mesnedidir. Afganistan'a yüz çevirmek, tarihin ve coğrafyanın gerçekleriyle terstir. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı'nın teklif ve temennileri ya cehaletinin ya da cüretkar korkaklığının sonucudur. Afganistan'dan dönmek demek Anadolu coğrafyasını tehlikeye atmak demektir. Kılıçdaroğlu'nun aklı da anlayışı da siyaset kavrayışı da bunu idrak etmeye kafi değildir." ifadelerini kullanmıştı.

TALİBAN İSTEMEDİĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Taliban Sözcüsü Zabibullah Mücahid, Afganistan'da Türk askeri istemediklerini belirterek, "Türkiye Müslüman bir ülkedir. Bu ülkenin hükümeti ve halkıyla iyi ilişkiler geliştirmek istiyoruz ancak Kabil Havaalanı'ndaki sorun çözülür çözülmez yabancı askerlere ihtiyacımız olmayacak." ifadelerini kullanmştı.

"MHP YİNE KAFASINA BALYOZ YEMİŞ GİBİ OLDU"

Korkusuz gazetesi yazarı Can Ataklı, bugünkü yazısında Erdoğan'ın Afganistan kararını kaleme aldı. Ataklı, Bahçeli'nin geçen haftaki konuşmasını hatırlatarak "hakaret eden MHP'liler şimdi ne yapacak?" dedi.

Ataklı'nın bugünkü yazısından ilgili bölüm şöyle:

Çok sevdiğim, birkaç kez burada da yazdığım “Allah’ın sopası yoktur” sözü yine gerçekleşti.

MHP yine kafasına balyoz yemiş gibi oldu.

Çok değil daha bir hafta önce 17 Ağustos günü MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Afganistan’daki askerlerimizi geri çekmeyeceğimizi açıklamıştı.

Çünkü eğer Afganistan’daki askerlerimizi çekersek Anadolu tehlikeye düşecekti.

Oysa saray, Afganistan’daki askerleri geri çekti.

Üstelik bir gerekçe de açıklamadı.

Peki ne olacak şimdi?

Anadolu tehlikeye mi girdi?

Girmediyse nasıl bir önlem alındı?
Bahçeli dün Afganistan’daki askerlerimizi geri çeken AKP Genel Bakanı ile birlikte Malazgirt Zaferi’ni kutluyordu.

Aralarında bu konuda bir konuşma yapılıp yapılmadığını bilmiyorum.

Ancak Devlet Bahçeli’nin bu skandalı içine nasıl sindirdiğini de merak ediyorum.

Tabii bir başka merakım da Bahçeli’ye, “Afganistan’daki askerlerimizi çekersek Anadolu neden tehlikeye giriyor?” diye sorduğum için ağır hakaretler savuran MHP üst yöneticilerinin şimdi ne yapacağı.

Bir siyasi partinin asla kullanmaması gereken bir üslupla bana karşı aynı açıklama içinde, “korsan gazeteci, sözde gazeteci, görgüsüz, en basit konuları bile bilmeyen ama ahmak kesen, hür iradesi ile yazı yazamayan, emperyalizmin kölesi, kötü, aciz, sefil, Türkiye düşmanı, FETÖ’cü” sıfatlarını kullanan ve “beynimin olup olmadığının Meclis araştırılması ile saptanmasını isteyen” MHP’nin kodamanları, acaba şimdi utanıyorlar mıdır?

Benimle ilgili yaptıkları terbiye dışı açıklamaları bir kenara bırakayım, onlar kendi ayıpları altında ezilsinler.

Buna karşı acaba şimdi MHP’nin o kocaman adamları saraya yönelik hakaretlerde bulunabilecekler mi, “Afganistan’dan askerimizi çekerek Anadolu’yu tehlikeye soktunuz” diyebilecekler mi?

Artık MHP’nin “en milliyetçi, en vatansever” olma iddiasının sorgulanması gerektiğini düşünüyorum.

Andımız’ın kaldırılmasına ses çıkarmadılar.

T.C.’nin yok edilmesini görmezden geldiler.

Ege’deki adaların işgaline karşı kör kaldılar.

Doğu Akdeniz’den çekildik, ağızlarını açmadılar.

Bir telefonla papazı verdik, ses etmediler.

Merkel azarladı, gazeteciyi gönderdik, anlamazdan geldiler.

Şimdi de “Afganistan’da asker olmazsa Anadolu tehlikeye girer” dediler, asker geri çekildi, yine üç maymunu oynuyorlar.

Milliyetçilik, vatanseverlik, ilkeli olmak neresinde bunların?

Elbette benim için hiç fark etmez, MHP ne yaparsa yapsın, karışmak haddim değil, ancak seçmeni bunlara nasıl tahammül ediyor onu anlamakta zorlanıyorum.

Galiba iktidarda olmak pek tatlı geldi.

Uzun bir aradan sonra pek çok yerde tekrar egemenlik kurma şansı bulunca ne milli ne manevi değerlerin önemi kalıyor MHP’liler için anladığım kadarıyla.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Depremin araştırılmasını reddettiler Saray inşaatını görüşecekler Sedat Peker işaret etti Hürriyet harekete geçti: Yazıları siteden kaldırdılar 32 suç kaydı olan birisi nasıl aramızda dolaşıyor? Suç cezasız mı kalıyor? İhbara giden polisi şehit etmişti AKP İktidarı Dövizi Agresif Şekilde Yükseltecek