Ana Sayfa
28 Nisan 2021 ( 1875 izlenme )
Reklamlar

AKP Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu büyük oyunu bozdu

AKP Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu büyük oyunu bozdu. Biden'ın soykırım demesinin suçlusu bakın kim oldu

AKP Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, ABD Başkanı Biden’in 1915 olaylarını ‘Soykırım’ olarak nitelendirmesinin ardından flaş ifadeler kullandı. Emin Akbaşoğlu, Biden’in ‘Soykırım’ nitelemesi yapmasının suçlusunu muhalefet olarak ilan etti. Akbaşoğlu, “Muhalefet Türkiye’nin yumuşak karnı olmasaydı, Biden bu kararı almaya cesaret edemezdi. Muhalefetin bu tavrı, Biden’ı da cesaretlendirmiştir” dedi.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Biden’in 1915 olaylarıyla ilgili skandal ifadeler kullanmasının ardından Türkiye’den çok sayıda tepki yükselmişti. Biden’in, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı konuşmada 1915 olayları için ‘Soykırım’ diyeceğini önceden söylediği iddiaları üzerine AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu’ndan açıklamalar geldi.

Akbaşoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımız Biden’a gerekli dersi vermiştir. Bunda en ufak şüphe bulunmamaktadır. Türkiye’nin egemenliğini ve bağımsızlığını tam anlamıyla idrak içinde nasıl adım atacağı kendi uhdesinde mahfuzdur. Hep birlikte bu süreci yöneteceğiz. Bu iftirayı atanlara gerekli cevapları vereceğiz” dedi.

“MUHALEFETİN TAVRI CESARETLENDİRMİŞTİR”

Biden’in ‘Soykırım’ nitelemesiyle ilgili muhalefeti suçlayan Akbaşoğlu, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

“Gara’da PKK’yı değil de devleti ve devleti yönetenleri, sözde soykırım iddiasında Biden’ı değil de Erdoğan’ı hedef tahtasına koyanlar, bir kez daha görülmüştür ki Türkiye’nin yumuşak karnı olduğunu göstermiştir. Çok yazık. İki genel başkanın konuşmaları içler acısı durumdur. Biden’ı kınamayı geçiştiren, HDP’yi kınamaya ağzına almayanlar, devleti ve milleti temsil noktasında gölge boksu yaparcasına gerçekleri çarptırmışlardır.

Muhalefet Türkiye’nin yumuşak karnı olmasaydı, Biden bu kararı almaya cesaret edemezdi. Muhalefetin bu tavrı, Biden’ı da cesaretlendirmiştir. Sonuç muhalefetin de katkısıyla ortaya çıkmıştır. Muhalefet her konuda olduğu gibi emperyalistleri ve onun maşalarını masum göstermeye çalışıyor. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, tıpkı Biden gibi kendi yaptığını muhatabına yamamaya çalışan bir taktik geliştirmiş durumda."

"HDP’nin tavrına baktığımızda, MYK’sının aldığı kararla adeta 5. kol faaliyetinde bulunduğu, emperyalistlerin mayın eşekliğine soyunduğunu göstermektedir. Genel Başkanların, grup toplantılarında ağır ifadeler içeren HDP’nin bildirisine ilişkin tek bir kelime etmemeleri, her iki partinin samimiyetsizlikleri olarak karşımıza çıkıyor.

‘HDP’nin bildirisinin karşısında mısınız?’ CHP’den ve İYİ Parti’den tık yok. Grup toplantılarında görülmüştür ki ne Sayın Kılıçdaroğlu ne Akşener, Biden’a ve HDP’ye kükreyememişlerdir. Kılıçdaroğlu’nun tabiriyle miyavlamakla yetinmişlerdir. Millet kimin kükrediğini kimin miyavladığını görmüştür.”

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

RTÜK üyesi Faruk Bildirici'nin üyeliği düşürüldü. Türkiye'nin ünlü markası Araplara satılıyor Bunu yapanlar yandı: SGK geçmişe dönük ödemeleri geri alacak Tel Abyad ve Rasulayn'da 25 kilometre içeri girildi