Ana Sayfa
01 Kasım 2021 ( 624 izlenme )
Reklamlar

AKP'li eski vekil 'Eğer muhalefet büyük hatalar yapmazsa' diyerek Cumhur İttifakı'nın sonunu yazdı

Karar gazetesi yazarı ve AKP eski Milletvekili Mehmet Ocaktan, bugünkü köşe yazısında "Cumhur İttifakı’nın bileşenleri de hikayenin sonuna yaklaştıklarını görüyor" ifadelerine yer verdi. 

AKP eski Milletvekili ve Karar gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan, bugünkü köşe yazısında Millet ve Cumhur İttifakı arasındaki iktidar yarışına yer verdi. 

"ÇILGINLIKLARA İMZA ATMAYA DEVA MEDİYORLAR"

"Muhtemelen Cumhur İttifakı’nın bileşenleri de hikayenin sonuna yaklaştıklarını görüyor olmalılar ki telaşla yeni çılgınlıklara imza atmaya devam ediyorlar" diye yazan mehmet Ocaktan, "Önemli olan hem geçmişteki olumsuz hatıraları, hem de AK Parti iktidarının tahribatlarını unutmadan, sağlıklı bir empati yaparak yeni dönemde uzlaşı kültürünün hakim olduğu bir toplumsal iklimi oluşturabilmektir" diye yazdı.
 
Ocaktan'ın yazısının ilgili kısmı şöyle:

"Eğer muhalefet büyük hatalar yapmazsa, iktidar da artık alışkanlık haline getirdiği hatalarına devam ederse erken ya da zamanında yapılacak bir seçimle birlikte Türkiye’nin alaturka sistemden kurtulacağı yeni bir döneme adım atması güçlü bir ihtimal olarak ortaya çıkmış bulunuyor. Muhtemelen Cumhur İttifakı’nın bileşenleri de hikayenin sonuna yaklaştıklarını görüyor olmalılar ki telaşla yeni çılgınlıklara imza atmaya devam ediyorlar.

… önemli olan hem geçmişteki olumsuz hatıraları, hem de AK Parti iktidarının tahribatlarını unutmadan, sağlıklı bir empati yaparak yeni dönemde uzlaşı kültürünün hakim olduğu bir toplumsal iklimi oluşturabilmektir.

Bunun da yolu, ideolojik mahallelerimizin duvarlarını yıkarak bu ülkede birlikte yaşama konusunda hem medya, hem de siyaset olarak güçlü bir irade ortaya koyabilmektir.

Eğer gerçekten demokratik bir Türkiye arzu ediyorsak bu iradeyi göstermek zorundayız. Unutmayalım ki demokrasi öncelikle bir tahammül rejimidir."

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İstanbul'daki gizemli uğultu dün gece yine duyuldu: Deprem habercisi mi? Elazığ depremi sonrası Devlet Bahçeli'den ilk açıklama: Onları Allah’a havale ediyorum CHP'li Başarır'dan Melih Gökçek'li Vahap Seçer tepkisi... "Gökçek'e soruşturma yok, iki köpeğin havlamasına var" Melih Gökçek yine rezil oldu