Ana Sayfa
07 Mayıs 2020 ( 1364 izlenme )
Reklamlar

AKP'li Metiner Tayyip Erdoğan'ı peygamberlerle kıyasladı

Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘taraflı cumhurbaşkanlığı’nı savunan AKP'li eski milletvekili ve Star yazarı Mehmet Metiner, “Peygamberler üzerinde bile böyle bir ittifak söz konusu değildir” dedi.

Star gazetesinin yazarı ve eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner, ‘Tarafsız Cumhurbaşkanı olabilir mi?’ sorusunun cevabını aradığı yazısında AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı peygamberlerden örnek vererek savundu.

Türkiye’deki eski cumhurbaşkanlarının da tarafsız olmadığını öne süren Metiner, “Herkes taraflı olabiliyor da Erdoğan neden olamıyor” dedi.

Metiner öte yandan, parlamenter sistemdeki cumhurbaşkanlarını ise yürütme yetkisine sahip olmadıkları için ‘süs bitkisine’ benzetti.

Mehmet Metiner’in Star gazetesinde yayımlanan ‘Tarafsız Cumhurbaşkanı ne demek?’ başlıklı yazısının bir kısmı şöyle:
 
“Şimdi deniliyor ki : 'Erdoğan kendisine oy vermeyen bilmem şu kadar vatandaşın Cumhurbaşkanı değildir.'

İyi de Trump ve Macron kendilerine oy vermeyenlerin Başkanı oluyor da Erdoğan niye olamıyor?

Erdoğan partiliymiş!

Trump ve Macron partili değiller mi?

Demem o ki hiçbir Cumhurbaşkanı hangi yolla seçilirse seçilsin bütün milletin sevgisine ve rızasına mazhar olamamışlardır. Bundan sonra da olamazlar. Bu işin doğasına aykırıdır.

Peygamberler üzerinde bile böyle bir ittifak söz konusu değildir.”

Kaynak: Yeniçağ

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Bahçeli’nin danışmanından “Durumu ciddi” diyen Önkibar’a hakaret! Yılmaz Özdil'den Erdoğan'ı çok kızdıracak paylaşım. İktidarı Eski Türkiye ile kıyasladı bakın ortaya ne çıktı Tehditler savuran kadın sürücüye ceza yazan polis açığa mı alındı? Emniyet'ten açıklama var MHP'den Abdulkadir Selvi'ye zehir zemberek sözler...