Ana Sayfa
11 Şubat 2020 ( 250 izlenme )
Reklamlar

AKP’li Üsküdar Belediyesi’den Ozan Arif’e saygısızlık

Milliyetçi camianın büyük ozanı Arif Şirin için vefatının birinci yılında İstanbul Üsküdar’da düzenlenecek program, AKP'li belediye tarafından iptal edildi. Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ise iptale "Ankara'dan gelen baskı"yı gerekçe gösterdi.
Yeniçağ / İstanbul

Geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden MilliyetçiÜlkücü Hareket'in sembol isimlerden Ozan Arif’in vefatının yıl dönümünde düzenlenecek anma programına, AKP’li Üsküdar Belediyesi engel çıkardı. Ozan Arif için Üsküdar Belediyesi'ne ait Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde düzenlenecek olan anma programı, etkinliğe bir hafta kala belediye tarafından iptal edildi.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ise iptale 'Ankara'dan gelen baskı'yı gerekçe gösterdi.

ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKANI: ANKARA'DAN BASKI YAPILDI
 
Tertip Komitesi adına konu ile ilgili Yeniçağ'a açıklamalarda bulunan Oğuzhan Hasar, "Dün beni belediyenin Kültür Müdürü aradı. Gerekli izinleri yirmi gün önceden almış olmamıza rağmen programın iptal edildiğini söyledi. Ben de böyle bir şey olmayacağını söyledim. Bana belediye başkanlığının emri olduğu söyledi. Belediye başkanı ise, kendisi ile yaptığımız görüşmede, Ankara'dan gelen baskı üzerine programı iptal etmek zorunda kaldığını ifade etti." şeklinde konuştu.

Hasar,  Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'e de davetiye götürdüklerini belirtirken, Türkmen'in günboyunca Ankara'dan çok ciddi baskılar aldığını söylediğini ve bu sebeple programı iptal ettiğini belirtti.  

Diğer taraftan programın hiçbir gerekçe gösterilmeden iptal edilmesinin ardından tertip komitesinden yapılan yazılı açıklamada, "Büyük bir coşku ve ahde vefa duygusuyla düzenlediğimiz programımız Üsküdar Belediye Başkanlığınca herhangi bir gerekçe gösterilmeden iptal edilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Tertip Komitesi tarafından yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

"Türk Milliyetçileri olarak Çağımızın Dede Korkut’u Ozan Arif için Üsküdar’da 18 Şubat 2020 tarihinde Bağlarbaşı Kültür Merkezinde düzenleyeceğimiz anma programı, programımıza bir hafta kala Üsküdar Belediyesi tarafından gerekçe gösterilmeden iptal edilmiştir.

Türk Milliyetçilerinin kültürel mirası, Türk Milletinin Büyük Ozanı, Ozan Arif’i vefatının 1. Yıl dönümünde, dava arkadaşları olarak anma programı tertip ettik. Türkiye’nin dört bir yanından Türk Milliyetçilerinin katılacağı programımız, Üsküdar Belediyesinden gerekli izinler alındıktan sonra, davet ve duyurular kamuoyuyla paylaşılmıştır. Büyük bir coşku ve ahde vefa duygusuyla düzenlediğimiz programımız Üsküdar Belediye Başkanlığınca herhangi bir gerekçe gösterilmeden iptal edilmiştir.
 
Biz Türk Milliyetçileri olarak, ömrünü Türk Milletine adamış Büyük Ozanımız ve kültürel mirasımız Ozan Arif için, bütün engellemelere rağmen anma programımızı “sokakta dahi olsa” gerçekleştireceğiz.

Yeni programımızın yeri ve tarihi, Türk Milliyetçilerine ve Büyük Türk Milletine en kısa sürede bildirilecektir.

Kaynak: Yeniçağ

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Dolar yeniden zirve yürüyüşüne başladı Erdoğan'dan CHP'lilere Yardım Yasağı Talimatı! Ahmet Ercan: “Türkiye’de üst üste depremler olacak” Bahçeli'nin eski yardımcısı Şevket Bülent Yahnici: "Onu tanıyamıyorum"