Ana Sayfa
17 Temmuz 2021 ( 2357 izlenme )
Reklamlar

AKP'li vekil ezber bozdu: Devamı gelecek. Hayırdır inşallah

İzmir Milletvekili Necip Nasır, iktidar partisinden TBMM’ye soru önergesi veren ilk milletvekili oldu. Nasır, “Soru önergesi vermem olumlu karşılandı. Bundan sonra milletvekili arkadaşlarım da soru soracaklardır diye düşünüyorum” dedi.

İzmir'in yerel gazetelerden Gündemebakış gazetesinden Halime Erdoğan’ın haberine göre, AKP İzmir Milletvekili Necip Nasır, TBMM’ye soru önergesi veren ilk iktidar partisi milletvekili oldu.

Nasır, geçtiğimiz Haziran ayında Gaziemir, Karabağlar, Buca ve Menderes ilçelerinde musluk sularından ciddi bir koku geldiği ve renk değişimi olduğu yönünde şikayetlere istinaden TBMM’de soru önergesi vermiş, ilgili bakanlığın sorularını yanıtlamasını istemişti.

DÜNYA BANKASI CEVAP VERDİ

Nasır, ilgili bakanlıkların cevaplaması için ikinci önergesinde ise, “25 Haziran 2021 Tarihinde, Bayraklı’da, İzmir Deprem Dayanışma Derneği'nde depremzedelerle toplantı yapan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu; depremden zarar gören vatandaşlarla yaptığı konuşmada, hasar gören yapılar için, İzmir Büyükşehir Belediyesince Dünya bankası ile sözleşmelerin yapılıp imzaların atılarak kredi alındığını, ancak bu sözleşmelerin 2 aydır Cumhurbaşkanımızca onaylanmadığını söylemiştir. Aynı toplantıda, Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer de vatandaşlara, Dünya Bankası’ndan 330 Milyon Dolarlık, 7.00010.000 konut yapabilecek kredi aldıklarını, 2 aydır Cumhurbaşkanımızın önünde bekletildiğini ve bu krediyi onaylamadığını ifade etmiştir” diyerek kredinin akıbetini sormuştu.

“CEVAPLANMAYACAKTI”

İktidar partisi mensubu bir milletvekili olarak neden TBMM’ye soru önergesi verme yöntemini kullandığını Gündeme Bakış’a anlatan Necip Nasır, soru önergesi yerine basın ya da sosyal medya aracılığıyla bu soruları ana muhalefet partisine yönelttiğinde yanıtsız kalacağını düşündüğü için soru önergesi yöntemini kullandığını aktardı. Amacının, milletin doğru bilgilere ulaşabilmesi olduğunu belirten Nasır, “İkinci defa Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde soru önergesi verdim. İlk önergemi, İzmir’deki suyla ilgili vermiştim. İkinci önergemi de Sayın Kılıçdaroğlu ve Tunç Soyer’in depremzedeler derneğinde Cumhurbaşkanımızın önünde bekletildiği ve imzalanmadığı söylenilen krediyle ilgili verdim.

Bunları basın ve kamuoyunda sorduğumda cevapsız kalma ihtimali çok fazlaydı. Ben İzmir Milletvekili olarak her 2 konunun da açıklığa kavuşması için yerel yönetimleri ilgilendiren Bakanlık üzerinden Türkiye Büyük Millet Meclisi aracılığıyla kanunun verdiği yetkiyle soru önergesi verdim. Soru önergesiyle konuya dair milletimizi net olarak bilgilendirmek için soru önergesi verme gereği duydum” dedi.

“FARKLI İLLERDEKİ MİLLETVEKİLLERİMİZ DE VERECEK”

AK Partili Necip Nasır, Dünya Bankası’ndan yapılan açıklamayla soru önergesi vermenin doğru bir yöntem olduğunun görüldüğünü ve bundan sonra farklı illerdeki AK Parti milletvekillerinin de kendi illerinde yaşanan sıkıntılara ilişkin soru önergesi vereceğini belirterek, “Doğrudur, ilk defa iktidar partisinden olarak soru önergesi veren milletvekili ben oldum. Parti içinden ve İzmirliler tarafından soru önergesi vermem olumlu karşılandı, destek gördü. Konular net, veriler bilimsel gerçekler doğrultusunda ortaya konulacağı için parti içinde de kamuoyunda da olumlu karşılandı. Bundan sonra partimizden milletvekili arkadaşlarım, kendi illeriyle ilgili soru soracaklardır diye düşünüyorum. İkinci soru önergem, Kemal Kılıçdaroğlu ve Tunç Soyer’in onay alındı dediği kredinin alınıp alınmamasıyla ilgiliydi.

Kendileri dosyanın Cumhurbaşkanımızın önünde bekletildiğini iddia ediyorlardı. Ben soru önergesini verdim, henüz ilgili bakanlıklardan cevap gelmeden Dünya Bankası açıklama yaparak, herhangi bir kredi sözleşmesi imzalanmadığını açıkladı. Soru önergesi vermenin de bu örnekle birlikte ne kadar faydalı olduğunu görmüş olduk” diye konuştu.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Emeklilerin üç kuruşuna göz dikildi: Zamlar neden 1 Temmuz gecesi yapıldı? Alman liderden tehdit: Biz de Türkleri geri göndeririz Artı 1 TV’nin gizli finansörü itiraf etti. Herkes haklı çıktı Onur Şener’in katil zanlıları suçu birbirine attı