Ana Sayfa
01 Şubat 2020 ( 1686 izlenme )
Reklamlar

'AKP'nin Bekçi Ordusu Kimi Kimden Koruyacak?'

Çarşı ve mahalle bekçilerine halka yardım, vatandaşlara kimlik sorabilme yetkisi ile adli görevler verilmesi gibi düzenlemeleri içeren Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanunu Teklifi, TBMM İçişleri Komisyonunda kabul edildi. Kararın ardından bir çok isimden kanuna tepki geldi. Öte yandan bekçilere verilen maaşlarda sosyal medyanın gündemine girdi.

Kanunun meclisten geçmesinin ardından bekçilerin alacakları maaşlar da tartışma konusu oldu. İşte bekçi maaşları:

İlkokul Mezunu olan Bekçi 4, 302,80 TL maaş alır

Lise Mezunu olan Bekçi 4352 TL ile 4,455,14 TL arasında maaş alır

Ön lisans Mezunu olan Bekçi 4357,50 ile 4.400 TL maaş alır

Lisans Mezunu ve Bekar olan Bekçi 4, 404 TL ile 4,657,00 TL arasında maaş alır.

AİLE YARDIMI

Eş için ödenen aile yardımı ödeneği 2131 gösterge rakamının maaş katsayısıyla çarpımından oluşmaktadır. Bu miktar geçen yıl 251 TL iken, 2019 yılı Ocak ayında 278 TL olacak.

Çocuk için ödenen aile yardımı ödeneği ise 250 katsayısının gösterge rakamının maaş katsayısıyla çarpımından oluşmaktadır. Geçen yıl 29,4 TL olan olan miktar bu yıl 32,6 TL oldu. Çocuk için daha önce var olan 2 çocuk sınırlaması 2010 yılında kaldırılmıştır. Dolaysıyla 6 yaşından büyük örneğin 3 çocuğu olan bir memur 97,8 TL çocuk yardımı alacaktır.

Ayrıca 06 yaş çocuklar için çocuk yardımı iki katı tutarında hesaplanmakta olup 2019 yılı Ocak ayında bu miktar 65,2 TL olacaktır. 06 yaş arası iki çocuğu olan bir çalışan 130,4 TL çocuk yardımı alacaktır.

BİRÇOK İSİMDEN TEPKİ GELDİ

AKP’den istifa eden ve yeni parti çalışmalarında yer aldığı söylenen Mustafa Yeneroğlu TBMM’de kabul edilen bekçi yasasına kendisine ait resmi sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Yeneroğlu açıklamasında “Bekçilere verilen yetkiler çok büyük yanlış! Toplumun nefes alma alanları gün geçtikçe daraltılırken,birde yetersiz eğitime sahip insanlara silah kullanma,durdurma,üst arama ve kimlik sorgulama gibi polis yetkilerinin verilmesi telafisi zor insan hakları ihlallerine sebep olacak.” ifadeleri kullandı

SEDEF KABAŞ: BEKÇİLER ARTIK POLİS

Gazeteci Sedef Kabaş: Bekçiler artık polis! Net soralım; 1. Bir iktidar bunca polise neden ihtiyaç duyar? 2. Bekçilere verilen “silahlı” koruma yetkisi kimi kimden korumak içindir? 3. Bir ülkede hakiki güvenlik silahla mı, huzur ve barış ile mi tesis edilir?

SEZGİN TANRIKULU: YEREL MİLİS GÜCÜ OLUŞTURULDU

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Sezgin Tanrıkulu: Akparti, ilk önce #bekçi adı altında kendi partililerinden oluşan “Yerel Milis Gücü” oluşturdu. Şimdiyse güvenlik adı altında özgürlüklere her an müdahale yetkisi veriyor. Devletin güvenlik işleri, devletin asli memurları aracılığıyla yürütülür.

Yüzdeyüzhaber

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yabancı banka açıkladı: İşte doların 30 lira olacağı tarih Devlet Bahçeli, AKP ve Erdoğan'a tuzak mı kuruyor? BİM İcra Kurulu Üyesi, Erdoğan'ı bombaladı Süleyman Soylu “2023’te şapka düşecek kel görünecek” dedi! Tüm yapılan anketleri reddetti, AKP'nin oyunu açıkladı