Ana Sayfa
18 Ocak 2022 ( 800 izlenme )
Reklamlar

Ali Babacan ocak ayı enflasyonu için korkunç rakamı verdi. TÜİK bile bunu açıklayacak dedi

DEVA Partisi Genel Başkanı, asgari ücret zammının geçen senenin zamlarını telafi etmek için verildiğini ifade etti. Babacan, Ocak ayında korkunç bir enflasyon daha çıkacağını belirterek, "Muhtemelen TÜİK bile yüzde 40'ın üzerinde rakam açıklayacak" dedi.

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Youtube'da İlker Canikligil'in programına konuk oldu. Babacan programda, bakanlık dönemi, partisinin planları ve mevcut ekonomik durumla ilgili pek çok soruya yanıt verdi.

"TÜİK BİLE YÜZDE 40'IN ÜZERİNDE AÇIKLAYACAK"

Babacan, yeni asgari ücreti yorumlayarak, "Asgari ücret zammı geçen senenin zamlarını telafi etme için verildi. Ama baktığınız zaman yüzde 50'lik bir artış bile bunu telafi etmeye mümkün değil. Kaldı ki 2022'nin de kendi zamları geliyor. Bu ocak ayında korkunç bir enflasyon daha çıkacak. Muhtemelen TÜİK bile yüzde 40'ın üzerinde rakam açıklayacak" diye konuştu.

İşte Babacan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

"Ben o gün bir açıklama yaptım dedim ki, 'Enflasyon o kadar yüksek ve fiyatlar artmaya devam edecek ki ocak sonu gelip de bu yeni asgari ücret insanların eline geçene kadar erimeye devam edecek.' Ve maalesef de oldu. 1 Ocak'ta gelen zamlar zaten asgari ücrete gelen zammın önemli bölümünü geri götürdü.


Hükümetin açıkladığı enflasyon yüzde 30 küsur ama hikâye. Biz TÜİK'e 'rakamları ayarlama enstitüsü' diyoruz. Ama bağımsız çalışan kurumlarını enflasyonunun yüzde 80 olduğunu görüyoruz. Bu 2021'in enflasyonu. Asgari ücret zammı geçen senenin zamlarını telafi etme için verildi. Ama baktığınız zaman yüzde 50'lik bir artış bile bunu telafi etmeye mümkün değil. Kaldı ki 2022'nin de kendi zamları geliyor. Bu ocak ayında korkunç bir enflasyon daha çıkacak. Muhtemelen TÜİK bile yüzde 40'ın üzerinde rakam açıklayacak."

Babacan "Önümüzdeki 11.5 yıl için öngörünüz ne?" sorusuna şöyle yanıt verdi:

"Öngörmek çok zor çünkü tamamen hükümetin ne yapıp yapmayacağına bağlı. Onların ne yapıp yapmayacağını kestirmek de mümkün değil. Bugün dese ki 'Ben karar falan almıyorum, kenarda oturacağım. 1 ay bir tatile gidiyorum' falan dese düzelmeye başlar biraz çünkü en azından 'daha kötüsü olmaz' der insanlar. Çünkü atılan adımların çoğu kötü adımlar. Tamamen Türkiye'deki kötü yönetim yüzünden her şey. Başka bir sebebi de yok. Ev yapımı, yerli ve milli bir kriz"

ARALIK AYI ENFLASYONU

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Aralık ayına ilişkin enflasyon verilerini açıklamış ve yıllık tüketici enflasyonu yüzde 36,08 ile Eylül 2002'den bu yana en yüksek seviyeye çıkmıştı. Üretici enflasyonu da yüzde 79,89 ile Şubat 2002'den bu yana en yüksek seviyeyi görmüştü.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Hande Sarıoğlu Öyle Bir İsyan Etti ki... Minibüs şoförü isyan etti bıraktı Diyanet-Sen'in çocuk dergisinde skandal görseller Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın 500 bin liralık davasına karşılık 5 kuruşluk dava açtı