Ana Sayfa
24 Ekim 2023 ( 1890 izlenme )
Reklamlar

Ali Tezel'den emeklileri ayağa kaldıracak iddia

SGK Uzmanı Ali Tezel Tek Tek Anlattı! Emeklileri Ayağa Kaldıracak İddia, Emekli Maaşları Kuşa Dönecek

Hükümetin emeklilikle ilgili yapmak istediği düzenlemelerin ayrıntıları ortaya çıkıyor.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Tezel, çok konuşulacak bir iddiayı dile getirdi. Emeklilikte reform olarak sunulan tamamlayıcı emeklilik sisteminin getireceği çifte maaş iddiaları acaba devletin emekli maaşını giderek kısmak istemesinden mi kaynaklanıyor. Ali Tezel, emekli maaşlarının düşeceğini söylüyor.

Son haftalarda Türkiye'nin gündeminde yeni bir konu var: Tamamlayıcı emeklilik sistemi. Kısaca TES adı verilen sistemin emeklilere ne getireceği merak ediliyor.

Tamamlayıcı emeklilik şu şekilde sunuluyor: "Tamamlayıcı emeklilik sistemi ile çalışanların, emekliliklerinde, ikinci bir emeklilik geliri elde etmeleri için ikinci basamak emeklilik sistemine geçilecek. Böylece çalışanlar emekli olduklarında hem sosyal güvenlik sisteminden hem de tamamlayıcı emeklilik sisteminden emeklilik maaşı alacaklar."

Emeklilikte çifte maaş düzenlemesine acaba, devletin emekli maaşlarını düşürme planı mı yatıyor?
SGK uzmanı Ali Tezel bu konuda önemli bir iddia gündeme getirdi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasasının ardından emeklilikte ikinci bir düzenleme daha geliyor.

SGK Uzmanı Ali Tezel, emeklilik yaşının kademe ile 65’e çıkarılacağını dile getirdi.

'Gazze'ye gideriz' dedikten sonra biber gazı yiyerek fenalık

Hanife Gürdal'ın duş fotoğrafı olay oldu! Kocası çıldırdı

Tezel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Beş yıllık plan ile 9.9.1999 sonrasında işe girenler için emeklilik kademeli olarak 65 veya 70 olacak aylık bağlama oranları da %25’e kadar düşürülecek" dedi.

Emeklilik maaş bağlama sistemi yeniden düzenlenecek. Düzenlemenin ayrıntılarını SGK Uzmanı Ali Tezel sosyal medya hesabından paylaştı.

Tezel'in iddiasına göre emekli aylığı bağlama oranları da yüzde 25'e düşürülecek. Tezel "Şu anda aylık bağlama oranı yüzde 28, bunu da yüzde 25'e düşürecekler. Yani daha düşük emekli maaşı verecekler" dedi.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Fatih Altaylı'dan çok konuşulacak Ayasofya yorumu: "Yarın İsrail de aynı gerekçeyle..." Bilal Erdoğan'ın vakıflarına devletten para yağacak! Şamil Tayyar durdu durdu seçim bombasını patlattı! Bütün AKP'liler inkar ediyordu O rektör istifa etti!