Araba sahipleri dikkat. Yüzde 100 zamlandı

2234 izlenme 18 Ocak 2022
Reklamlar
CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin oto lastik fiyatlarının içinde yüzde 100 arttığını söyledi. Tekin, "Buyurun, bu dolar kurlarıyla lastiğinizi değiştirin" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin lastik fiyatlarının 40 gün içinde yüzde 100 arttığını söyledi. Bazı modellerin de piyasada bulunmadığını belirten Tekin, "Buyurun, bu dolar kurlarıyla lastiğinizi değiştirin" dedi.

ANKA’nın haberine göre, her üründe olduğu gibi araç lastiğinde de fahiş fiyat artışlarının olduğunu belirten Gürsel Tekin, "Trafik Kanunu’nun 65. maddesine göre bugünden itibaren lastiğini değiştirmeyenler için 846 TL ceza var. Bugün polis kardeşlerimiz bir uygulama yaptığında eğer lastiğinizi değiştirmemişseniz ceza ödeyeceksiniz. Ne yapacaksınız? Türkiye'deki araç sayısı 24 milyon 750 bin. Ufak, büyük, kamyon, aklınıza gelebilecek bütün araçla ilgili." açıklamasını yaptı. 

"40 GÜNDE YÜZDE 100 ZAM OLDU"

Tekin, fiyatların zamlandığını söyleyerek, "Yaklaşık 40 gün kadar önce lastik fiyatı aldırdım. 875 TL bir lastiğin fiyatıydı. Bugün aynı lastik bin 500 TL. Yani sadece 35-40 gün içerisinde yüzde 100 zam olmuş." ifadelerini kullandı. 

"BU KURLA GEL LASTİĞİ DEĞİŞTİR"

Gürsel Tekin, "Biz de ne yazık ki kaliteli lastik de alamadık, onu da söyleyeyim. Ya bir üst segment lastik almış olsak 2 bin 100 TL’ye çıkacaktı fiyat. Yani dört lastik 8-10 bin TL kadar yapıyor. Can güvenliği için asgari 24 milyon 750 bin vatandaşımız araçlarının lastiklerini değiştirmek zorunda. Hadi gelin değiştirin. Nasıl değiştireceksiniz? Buyurun işte, bu dolar kurlarıyla lastiğinizi değiştir.” dedi.

Devamında Tekin şunları söyledi:

KIŞ LASTİĞİ FİYATLARI EBATLARINA GÖRE DEĞİŞİYOR

1 Aralık ile 1 Nisan arasında kalan 4 aylık dönemde kış lastiği kullanması zorunlu. 1 Aralık'ta başlayan kış lastiği uygulaması ile ilgili olarak da trafik ekiplerince denetimler yapılacak. Kurala uymayan araçların sürücülerine 846 TL ceza kesilecek. Söz konusu ceza, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanacak yeniden değerlendirme oranı çerçevesinde 1 Ocak 2022 itibarıyla güncellenecek. Otomobillerde kış lastiği fiyatları ebatlarına göre değişiklik gösteriyor. Türkiye'de en çok kullanılan ebat olan 205/55 R16 ölçüdeki kış lastikleri 400 ila 800 lira fiyat aralığında satışa sunuldu. Lastik sökme takma ücretleri, binek araçlar için 80-120 lira, SUV ve hafif ticari araçlar için 100-150 lira aralığında değişiyor.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Alevler bölgeyi sardı Milli Savunma Bakanlığı gemi gönderdi TRT'ye göre İtalya'daki enflasyon son 36 yılın zirvesine çıktı. Bilin bakalım kaç Kılıçdaroğlu'ndan, "Beştepe'ye giden CHP'li" iddialarıyla ilgili açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar