Araçlarını sokağa park edenlere kötü haber

834 izlenme 18 Ocak 2022
Reklamlar
Akaryakıt fiyatlarına yapılan peş peşe zamlar, hırsızların araçların akaryakıt depolarına yönelmesine neden oldu. Zeytinburnu'nda bir sokağa dadanan hırsız 5 aracın deposundaki mazotu hortumla yanında getirdiği bidonlara doldurup, kayıplara karıştı.

İHA'nın haberine göre, benzin ve motorinin litre fiyatının 14 TL sınırına dayanması hırsızların da iştahını kabarttı. Yakanma riski ev ve işyerlerine göre daha düşük olduğunu düşünün hırsızlar, gözlerini sokak üzerine park eden araçlara çevirdi. Akaryakıt deposunu kırdıktan sonra hortumla buradaki benzin ya da mazotu yanlarında getirdikleri bidona çeken hırsızlar izlerini kaybettiriyor.

Bu olayın son örneği İstanbul Zeytinburnu'nda yaşandı. Yeşiltepe Mahallesi’nde 2 gün içerisinde 5 araçtan mazot hırsızlığı gerçekleşti. İddialara göre, şüpheli ya da şüpheliler araçların depo kapağını kırarak yanlarında getirdikleri bidonlara mazotu çekip olay yerinden uzaklaştı. 

GÜVENLİK KAMERASINA YAKALANDI

Sabah saat 04.00 sıralarında mahalle esnafının kamyonetinden mazot çalan şüpheli güvenlik kameralarına yakalandı. Görüntülerde, şüpheli kişi yanında getirdiği bidonlarla güvenlik kameralarına vurarak yönünü değiştiriyor. Daha sonra kamyonetin depo kapağını kırarak mazotu bidonlara dolduruyor. Şüpheli etrafı kolaçan ettikten sonra elinde mazot dolu bidonlarla olay yerinden uzaklaşıyor.

Sabah araçlarının mazot kapağının kırık olduğunu gören araç sahipleri durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerinde çalışmalarını yapan ekipler, şüpheli ya da şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

“DEPO KAPAĞINI KIRMIŞLAR”

Kamyonetinden mazot çalınan Murtaza Kara, “Anormal şeyler oluyor. Dün sabah aracımızı park ettik. Sabah 09.00’dan önce belediyeden temizlik görevlileri aradı. Mazotun çalındığını söylediler. Depoyu kırmışlar. Bu sabah aynı şey oldu. Aynı şekilde aynı olaya maruz kaldık. 2 günde 5 aracın deposunu kırıyor ve mazotu çalıyorlar" dedi.

"DEPO BİN TL'YE DOLUYOR"

Yaşanan hırsızlıktan dolayı zararını dile getiren Kara, “Bir depo bin liraya doluyor. Bir depo kapağının en basiti 100150 TL. Yaşattığı travma cabası. Polis geldi. İnceleme yaptı. İş kaybımız da var. Bunu bir kişi ya da birkaç kişi mi yapıyor, bilemiyoruz. Biri görmüş seslenmiş. Kaçmış. Orada da bir kişiymiş. Geliyor, bir de pişkin pişkin kamerayı çeviriyor” diye konuştu.





Bunlar da İlginizi Çekebilir

İstanbul dahil 10 ili sağanak yağış vuracak Yeni Akit yazarından ünlü oyuncu Cihat Tamer’e tehdit Korona virüste korkutan manzara Ünlü piyanist Fazıl Say’dan MHP'ye ders olacak yanıt